Ένα 'Στάδιο χωρίς Όρια' ξεπρόβαλε στην καρδιά της Μανίλας

Στην αρένα που κατασκεύασε η Nike, ένας αισθητήρας τοποθετείται στο αθλητικό παπούτσι του κάθε δρομέα, με αποτέλεσμα το avatar (το εικονικό είδωλο) κάθε δρομέα να «τρέχει» δίπλα του, πάνω σε μία συνεχόμενη LED οθόνη.

Το χαρακτήρισαν «τον πρώτο LED στίβο στον κόσμο». Το «Στάδιο χωρίς Όρια» (Unlimited Stadium) που ξεπρόβαλε στην καρδιά της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων αποτελεί ένα τεχνολογικό επίτευγμα χωρίς προηγούμενο.

Η ανάπτυξη του σταδίου εμπνέεται από το αποτύπωμα του καινούργιου αθλητικού παπουτσιού της Nike, του LunarEpic. Σε σχήμα «8», η διαδρομή συνολικού μήκους 200 μέτρων επιτρέπει σε έως και 30 δρομείς να ανταγωνιστούν τους εικονικούς εαυτούς τους.

Είναι δημιούργημα -και σύλληψη ιδέας- της εταιρείας BBH Singapore. Ορίζοντας χρόνο ενός αρχικού γύρου, ένας αισθητήρας τοποθετείται στο αθλητικό παπούτσι του κάθε αθλητή, με αποτέλεσμα το avatar (το εικονικό είδωλο) κάθε δρομέα να «τρέχει» δίπλα του, πάνω σε μία συνεχόμενη LED οθόνη. Όσο γρηγορότερα τρέχει ο δρομέας και όσο μεγαλύτερη απόσταση διανύει, το εικονικό είδωλό του γίνεται μεγαλύτερο. Έτσι ο κάθε ένας που τρέχει ενθαρρύνεται να ανταγωνιστεί τον ψηφιακό εαυτό του.

«Υπερακριβής ταυτοποίηση με ραδιοσυχνότητες (RIFD) ιχνηλατεί το χρόνο τον οποίο έκανες στο πρώτο σου γύρο» εξηγεί, στο Designboom, ο Akane από την ομάδα παραγωγής στην Birdman, μιας από τις συνεργαζόμενες με την BBH Singapore στο πρότζεκτ εταιρείες. «Στον επόμενο γύρο, εμφανίζεται το εικονικό είδωλό σου, το οποίο κάνει το χρόνο του αρχικού δικού σου γύρου. Αν κάνεις καλύτερο χρόνο αυτή τη φορά, το avatar θα ισοφαρίσει τον καινούργιο -και καλύτερο- χρόνο. Σε προκαλεί συνεχώς να σπας το προηγούμενο ατομικό σου ρεκόρ».

Δείτε το βίντεο:

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: