Επίσημες κατοικίες παγκόσμιων ηγετών που μπορείτε να επισκεφθείτε

A duck and her ducklings walk past the West Wing from the North Lawn of the White House in Washington, Friday, May 19, 2017. (AP Photo/Andrew Harnik)
A duck and her ducklings walk past the West Wing from the North Lawn of the White House in Washington, Friday, May 19, 2017. (AP Photo/Andrew Harnik) AP

Παραδοσιακά κάστρα, πανύψηλα παλάτια ή πολυτελή αρχοντικά φιλοξενούν ηγέτες χωρών και είναι ανοιχτά προς το κοινό

Από το 10 Downing Street της Μεγάλης Βρετανίας μέχρι το Blue House της Νότιας Κορέας, οι ιδιωτικές κατοικίες των παγκόσμιων ηγετών είναι μοναδικές με τον δικό τους τρόπο. Ορισμένες είναι παραδοσιακά κάστρα, αλλές πανύψηλα παλάτια ή πολυτελή αρχοντικά, ωστόσο όλες έχουν σημαντική ιστορική σημασία.

Γνωρίζετε πού κατοικούν οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί του κόσμου; Δείτε παρακάτω μία λίστα με δέκα διευθύνσεις, οι οποίες αποτελούν επίσημες κατοικίες ισχυρών ηγετών σε όλο τον κόσμο και είναι ανοιχτές για το κοινό:

ΜΕΓΑΡΟ ΗΛΥΣΙΩΝ - ΓΑΛΛΙΑ

Μια πλούσια κατοικία που μπορεί με άνεση να στεγάσει έναν παγκόσμιο ηγέτη. Το Μέγαρο Ηλυσίων στο Παρίσι της Γαλλίας είναι ένα όμορφο παράδειγμα κλασσικής αρχιτεκτονικής και χτίστηκε το 1722, ενώ στεγάζει τους Γάλλους προέδρους από τη δεκαετία του 1840. Εάν θέλετε να το επισκεφθείτε επιλέξτε το Salon Doré (Golden Room), όπου ο Γάλλος πρωθυπουργός εκτελεί καθημερινή εργασία περιβαλλόμενος από εντυπωσιακά χρυσά τείχη.

BLUE HOUSE - ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Το Blue House, η επίσημη κατοικία του ηγέτη της Νότιας Κορέας, μπορεί να υπερηφανεύεται για τα 150.000 μπλε πλακάκια γρανίτη που κοσμούν την οροφή του. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τμήματα του συγκροτήματος και να περπατήσουν στους όμορφα περιποιημένους κήπους.

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ - ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος έχει χτιστεί εδώ και 200 χρόνια (από τον Οκτώβριο του 1792) και παρόλο που ο Τζορτζ Ουάσιγκτον επέβλεψε την κατασκευή, δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να εργαστεί στο Οβάλ Γραφείο. Στο εξωτερικό του, οι στήλες και οι ασπρόμαυρες αντηρίδες αντανακλούν τις έντονες ελληνικές αναγεννησιακές επιρροές, ενώ στο εσωτερικό του, το ύφος της διακόσμησης εξαρτάται από το ποιος είναι στην εξουσία.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

Πηγή φωτογραφίας: AP/Andrew Harnik

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece

ADVERTISING

SHARE: