Infographic: Τα πιο επώδυνα σημεία για να χτυπήσεις τατουάζ

Infographic: Τα πιο επώδυνα σημεία για να χτυπήσεις τατουάζ

Τα τατουάζ είναι παντοτινά και μερικές φορές, αξίζουν τον... πόνο. Ποια είναι τα πιο επώδυνα σημεία για να "χτυπήσεις" το τατού σου, σε ένα Infographic (Pics)

“Το σχέδιο που σου δίνει τη προστασία των θεών” για τους Μαορί, είναι πλέον, μόδα. Μπορεί η ιστορία των τατουάζ να χάνεται στο βάθος των χρόνων, ωστόσο ποτέ δεν ήταν τόσο διαδεδομένα όσο είναι σήμερα.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το ποσοστό των ανθρώπων με τατουάζ έχει αυξηθεί από 5% το 2003 σε 12% το 2016 (πάνω από ένας στους δέκα), δηλαδή περίπου 60 εκατομμύρια. Τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς έχουν περισσότερα από ένα τατουάζ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Κοινού Κέντρου Ερευνών (Joint Research Centre-JRC) της ΕΕ.

Σχεδόν ένας στους τρεις νέους (30%) ηλικίας 16 έως 34 ετών στην Ευρώπη έχει κάποιο τατουάζ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ είναι ακόμη μεγαλύτερο, φθάνοντας το 40%.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ειδική ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα τατουάζ, τα οποία απλώς εμπίπτουν, όπως και τα άλλα καταναλωτικά προϊόντα, στη νομοθεσία της ΕΕ που απαιτεί να διατίθενται στην αγορά μόνο ασφαλή προϊόντα.

Παρακάτω ακολουθεί ένα Infographic και γραφήματα που απεικονίζουν τα πιο επώδυνα σημεία του σώματος στα οποία μπορείς να “χτυπήσεις” το σχέδιο που θες, όπως καταγράφονται από επαγγελματίες του χώρου.

 

Συνοπτικά είναι τα εξής: Κεφάλι, στέρνο (πονάει σαν να σε κόβουν με μαχαίρι), στήθος, πλευρά, αγκώνας, ράχη (σπονδυλική στήλη), το εσωτερικό μέρος του βραχίονα, στα χέρια (ιδίως η παλάμη), στο πίσω μέρος του γόνατου, και στα πόδια, ιδίως στο πάνω μέρος του άκρου του ποδιού, από τα δάχτυλα μέχρι τον αστράγαλο (κουτουπιέ). Μακράν το πιο επώδυνο σημείο, είναι το πρόσωπο.

Αυτά τα σημεία αφορούν την πλειοψηφία και σίγουρα δεν είναι κανόνας.

 

Πηγή Infographic: thevillageink.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα