Και πάλι βρήκες τον λάθος άνθρωπο για ν’ αγαπήσεις

Και πάλι βρήκες τον λάθος άνθρωπο για ν’ αγαπήσεις
Ζευγάρι σε ερωτικές στιγμές Shutterstock

Ο έρωτας είναι τυφλός, τόσο που ορισμένες φορές μας κάνει να "δαγκώνουμε τη λαμαρίνα" με τον λάθος άνθρωπο

Τα ερωτικά τραγούδια που αναφέρονται σε ανεκπλήρωτους έρωτες δεκάδες χιλιάδες. Ατελείωτα. Δίνουν πόνο που λέμε. Ωστόσο, το φαινόμενο που περιγράφουν όλα τα κομμάτια για ραγισμένες καρδιές, σκιαγραφεί λίγο πολύ μια πραγματικότητα. Το γεγονός πως συχνά κατορθώνουμε να ερωτευθούμε τον λάθος άνθρωπο. Νιώθουμε όλα τα σωστά, όλα τα ευλογημένα συναισθήματα του θεού με τα συναισθηματικά βέλη, για όλους τους λάθος τύπους, τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο διάβα μας τη λάθος στιγμή.

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Ωστόσο, ποια είναι κάποια σημάδια που θα πρέπει να σας ψιλιάσουν πως το αντικείμενο του πόθου σας δεν αξίζει την προσπάθεια.

Συχνά εξαφανίζεται

Αν έχει την τάση να χάνεται για καιρό, μέρες ή και εβδομάδες ακόμη. Σκεφτείτε το και μόνοι σας. Αν είναι ο άνθρωπος που σας ταιριάζει, η αγάπη της ζωής σας όπως συχνά λέμε, τότε πως μπορεί να μένει μακριά σας για τόσο διάστημα. Ένας ερωτευμένος άνθρωπος δεν μπορεί εύκολα να βγάλει από το μυαλό του εκείνον που του έχει γεννήσει τόσο πρωτόγνωρα συναισθήματα. Σκεφτείτε τον εαυτό σας… πόσο εύκολο είναι να μην επικοινωνήσετε, να μην επιδιώξετε έστω ένα μήνυμα, ένα τηλέφωνο στον άνθρωπό σας;

Προσοχή: Αυτό δεν σημαίνει πως κάποιος για να αποδείξει το ενδιαφέρον του πρέπει ξεροσταλιάζει πάνω από το κινητό προκειμένου να μην χάνει λεπτό με τον αγαπημένο του. Το μέτρο είναι πάντα θεμιτό.

Σας προσβάλλει συναισθηματικά

Ένας ερωτευμένος βλέπει τον άνθρωπο του σχεδόν εξιδανικευμένο. Τον θαυμάζει τόσο για την εμφάνιση, όσο όμως και για άλλα στοιχεία του εαυτού του, που είναι άλλωστε και εκείνα που γέννησαν μέσα του το συναίσθημα του έρωτα. Πώς είναι δυνατόν κάποιος να μειώνει, να αισθάνεται σχεδόν ηδονή όταν ταπεινώνει το έτερόν του ήμισυ, να το προσβάλει συστηματικά;

Οκ, μπορεί να μην είναι ωραίο να βλέπεις κάποιον μέσα από τα πρισματικά γυαλιά του έρωτα, γιατί όταν αυτός ξεθωριάσει, ίσως νιώσεις προδομένος, όμως το να αρέσκεται κανείς να τον ταπεινώνει, σίγουρα είναι δείγμα πως δεν τον επιθυμεί, δεν τον εξιδανικεύει μέσα του.

Σας περνά από ιερά εξέταση

Μπορεί να μην αποτελεί καλό οιωνό, πως ένας άνθρωπος αδιαφορεί ή σας προσβάλει συναισθηματικά, όμως και το άλλο άκρο πρέπει να σας προβληματίσει εξίσου. Ένας άνθρωπος που κάνει κάθε μέρα να μοιάζει με ανάκριση, αισθάνεται συνεχώς άβολα και χρειάζεται την επιβεβαίωση πως ο σύντροφός του δεν τον κοροϊδεύει, προφανώς δεν είναι ο κατάλληλος για να βιώσει κανείς τον έρωτα, όπως του πρέπει.

Είναι κλασική περίπτωση ανθρώπων που δεν εννοούν να πιστέψουν πως υπάρχει άνθρωπος πάνω στη γη που μπορεί να παραμείνει πιστός. Θεωρούν πως “κάποιο λάκκο έχει η φάβα” και όσο πιο κανονικά εξελίσσεται μια σχέση, τόσο πιο πολύ θορυβούνται.

Δεν προσπαθεί μέσα στη σχέση

Ακούγεται σαν μόνιμη επωδός στις αιτίες χωρισμού ή απλά γκρίνιας κατά κύριο λόγο από πλευράς γυναικών, όμως δεν αρκεί μια στερεοτυπική αντιμετώπιση της κατάστασης για να εξηγήσει το θέμα. Η προσπάθεια που καταβάλει κανείς είναι υποκειμενική σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο, πρέπει κανείς να προσπαθεί για αυτό που έχει χτίσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα