Το eco friendly σπίτι ξεκινάει από το μπάνιο σου

Το eco friendly σπίτι ξεκινάει από το μπάνιο σου

Η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης θεωρείται αναγκαία για τη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου και την άνοδο της ποιότητας ζωής του.

Δυστυχώς, πολλοί πιστεύουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υποχρέωση της πολιτείας και όχι του κάθε πολίτη. Αυτό δεν ισχύει. Κάθε ένας από εμάς μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην καλύτερη διαχείριση των φυσικών πόρων, κερδίζοντας έτσι και καλύτερο αποτέλεσμα για την προστασία του πλανήτη αλλά και οικονομία στην τσέπη του!

Κι αυτή η οικολογική αλλαγή μπορεί να ξεκινήσει από το μπάνιο του σπιτιού μας. Υπάρχουν συστήματα μπάνιου, όπως αυτά της Ideal Standard, που σέβονται το περιβάλλον και στοχεύουν στη χαμηλή κατανάλωση και εξοικονόμηση. Διπλό το κέρδος, δηλαδή.

Τα οικολογικά σπίτια ολοένα και αυξάνονται, όμως εάν δε κατοικούμε σε ένα τέτοιο, τότε είναι απαραίτητο να διαθέτουμε ένα “πράσινο” μπάνιο. Μπορεί να ακούγεται ως έξτρα κόστος, όμως, αν σκεφτεί κανείς τη μείωση της κατανάλωσης και τον εξόδων στο άμεσο μέλλον, θα εκπλαγεί. Η Ideal Standard, η κορυφαία εταιρεία ειδών μπάνιου στον κόσμο, κάνει πράξη την περιβαλλοντική συνείδηση, με εφαρμοσμένες τεχνολογικές και σχεδιαστικές προτάσεις και θέτει νέες προδιαγραφές στην οικιακή κατανάλωση νερού και ενέργειας, την ίδια στιγμή που προσφέρει τη μέγιστη ασφάλεια και υγιεινή στο μπάνιο.

Με αυτό τον τρόπο μας καλεί να κάνουμε το μπάνιο μας “πράσινο”, οικολογικό, με συστήματα που προσφέρουν λύσεις, όπως ο μειωτήρας ροής, ο οποίος περιορίζει την ποσότητα του νερού από περίπου 18lt στα 5lt. Η “έξυπνη” ανάμειξη νερού και αέρα στην μπαταρία, μας παρέχει τη ροή που επιθυμούμε με λιγότερη κατανάλωση.

Παράλληλα, με το σύστημα Click technology στο “πράσινο” μπάνιο μας, προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας με βάση τις ατομικές επιθυμίες μας και σε ένα εύρος θερμοκρασίας από 34 ο έως 42ο C. Χάρη στο διευρυμένο πεδίο κίνησης 120 μοιρών, έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του νερού. Η νέα μεταβλητή λειτουργία εξοικονόμησης νερού μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουμε απόλυτα την κατανάλωση του νερού.

Είναι σίγουρα σημαντικός ο σχεδιασμός, αλλά δεν είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. Αυτή την κάνει η λειτουργικότητα ενός συστήματος μπάνιου, το οποίο εξοικονομεί χρήματα, ενώ ταυτοχρόνως σέβεται το περιβάλλον. Η σειρά συστημάτων ντους Idealrain διαθέτει τεχνικά χαρακτηριστικά που μειώνουν την κατανάλωση νερού, συνδυάζοντας μοναδικά και τον σχεδιασμό, αλλά και την λειτουργικότητα.

Πολλές φορές την μεγαλύτερη κατανάλωση νερού σε ένα μπάνιο την κάνει το καζανάκι της λεκάνης. Γι’ αυτό η Ideal Standard έχει δημιουργήσει ειδικά καζανάκια διπλής λειτουργίας, Dual Flush WCs , όπου η χρήση του νερού περιορίζεται στο μισό και η αποδοτικότητά τους αυξάνεται.

Δεδομένης της δυσμενούς κατάστασης αναφορικά με το περιβάλλον και τα μεγάλα οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, καθίσταται επιτακτική η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Αυτή, λοιπόν, μπορεί να ξεκινήσει από το ίδιο μας το μπάνιο, με τη βοήθεια της Ideal Standard, παρέχοντάς μας μεγαλύτερη απόδοση, αλλά και οικονομία. Μια “πράσινη” αλλαγή που εκτός των άλλων θα μας ανανεώσει και θα αλλάξει της ψυχολογία μας, καθώς θα νιώσουμε ότι προσφέρουμε με τον τρόπο μας για το κοινό καλό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα