Βίντεο: Πώς να καθόμαστε σε δημόσιες τουαλέτες με ασφάλεια

Βίντεο: Πώς να καθόμαστε σε δημόσιες τουαλέτες με ασφάλεια

Ειδικοί δίνουν συμβουλές για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με ασφάλεια τις δημόσιες τουαλέτες

Όλοι έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε δημόσιες τουαλέτες. Σε κάποιο εστιατόριο, σε κάποια καφετέρια… Και κάθε φορά φοβόμαστε για την ασφάλεια της υγείας μας και την υγιεινή μας αφού γνωρίζουμε πως η καθαριότητα σε δημόσιες τουαλέτες είναι πάντα αμφισβητήσιμη. Τώρα, ειδικοί δίνουν συμβουλές για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με ασφάλεια τις δημόσιες τουαλέτες.

Ο Mitchell Moffit και ο Gregory Brown της ομάδας του Asap Science εξηγούν στο βίντεο που ακολουθεί τι πρέπει να κάνουμε.

“Μπορεί να σας ακούγεται απίστευτο. Αλλά σε ένα τυπικό σπίτι, το ξύλο κοπής στην κουζίνα έχει κατά μέσο όρο περίπου 200 φορές περισσότερα περιττώματα από το κάθισμα της τουαλέτας”, λέει το Asap Science. «Ακόμα και το σφουγγάρι για τα πιάτα έχει 200.000 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας!»

Πιστεύουμε πως αν μια δημόσια τουαλέτα φαίνεται καθαρή τότε είναι και ασφαλής. Το ίδιο το κουβούκλιο της τουαλέτας μπορεί να είναι καθαρότερο από τα περισσότερα άλλα αντικείμενα στις δημόσιες τουαλέτες. Βακτήρια, όπως το E.coli, μπορεί να επιβιώσουν στο κάθισμα της τουαλέτας επ’ αόριστον. Αν όμως δεν έχετε κάποια ανοικτή πληγή στο δέρμα που ακουμπάει στην λεκάνη, τα βακτήρια δεν μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό σας. Αυτό συμβαίνει, επειδή το δέρμα δρα ως ένα εξαιρετικό φράγμα σε μικροοργανισμούς.

Πολλοί από εμάς βάζουμε χαρτί επάνω στο κάθισμα της λεκάνης στις δημόσιες τουαλέτες. Πιστεύουμε πως έτσι μειώνουμε την επαφή μας με τα μικρόβια. Πόσο ασφαλής όμως είναι αυτή η μέθοδος; “Ακόμα και το καζανάκι που θα τραβήξετε αναδεύει αερομεταφερόμενα βακτήρια. Οπότε το χαρτί τουαλέτας είναι πιθανώς ήδη ελαφρώς μολυσμένο”, λένε οι επιστήμονες του Asap Science. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πιο πιθανό να προέλθει από ανεπαρκές πλύσιμο των χεριών, που ακολουθείται από άγγιγμα στο στόμα, τα μάτια, ή σε άλλα ανοίγματα στο σώμα.

Το να αποφύγετε πλήρως τα μικρόβια είναι αδύνατο. Έτσι λοιπόν καλύτερα να μην βάζετε χαρτί τουαλέτας στο κάθισμα της λεκάνης. Είναι προτιμότερο να αιωρείστε πάνω από το κάθισμα, από την στιγμή που φοβάστε τόσο πολύ για τα μικρόβια. Αν και δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για κάτι τέτοιο.

Διαφορετικά, το βίντεο από το Asap Science δείχνει ότι μπορείτε να καθίσετε χωρίς κανένα άγχος στις δημόσιες τουαλέτες. Αρκεί φυσικά να πλύνετε καλά τα χέρια σας και να αποφύγετε μετά να αγγίξετε άλλη επιφάνεια, όπως το χερούλι της πόρτας, καθώς βγαίνετε έξω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW:

Δεν καλύπτεται πλέον για γυναίκες 18-26 ετών το εμβόλιο κατά του ιού HPV
Σεξ: Οι μεσήλικες το χαίρονται περισσότερο από τους νέους

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα