news 24/7

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ


Η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Μαργκρέτ Βεστάγκερ

Απάντηση της ΕΕ στις ΗΠΑ με πρόστιμο μαμούθ στην Google

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά την ευρωπαϊκή έρευνα κατά της Airbnb, μαίνεται για τα καλά ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-ΕΕ, με την Ευρώπη να απαντά με πρόστιμο 4,3 δισ. ευρώ που επέβαλλε στην Google. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ κατηγορεί την Google για αθέμιτο ανταγωνισμό με το πρώτο πρόστιμο να ανέρχεται στα 2,42 δισ. ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα

Ράμα: Κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα - Όσοι μιλούν για προδότες θα νιώσουν ντροπή

ΚΟΣΜΟΣ

"Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε συμφωνία" με την Ελλάδα, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται για να καταλήξουμε, διαμηνύει ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας. Ο Έντι Ράμα είχε συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Γιοχάνες Χαν, ο οποίος απάντησε σε ερώτηση του News 24/7.

Δέυτερη ημέρα εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018.
(EUROKINISSI/NATO)

Στόλτενμπεργκ σε Ζάεφ: Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, η χώρα σας θα γίνει το 30ο μέλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο γγ του ΝΑΤΟ επέδωσε την πρόσκληση έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στον Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κάλεσε τους Σκοπιανούς να πανηγυρίσουν στις 14 Ιουλίου σε όλες τις μεγάλες πόλεις για την προσδωκώμενη ένταξη της χώρας, την οποία αποκάλεσε "Δημοκρατία της Μακεδονίας"

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018.
(EUROKINISSI/NATO)

Το κείμενο συμπερασμάτων του ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο άρθρο 63 της διακήρυξης της Συνόδου Κορυφής επιβεβαιώνεται ότι η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα συμβεί όταν εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και ότι «η επίλυση του θέματος του ονόματος αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας».

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας προς Άγκυρα: Επουλώστε την πληγή, ελευθερώστε τους δύο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε επίπεδο κορυφής στο ΝΑΤΟ το θέμα των δύο στρατιωτικών. Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για την τουρκική προκλητικότητα, το μεταναστευτικό, το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή και το μέλλον της Συμμαχίας. Η Ελλάδα θεωρεί θετική τη συνάντηση Τραμπ- Πούτιν.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018.
(EUROKINISSI/NATO)

Στόλτενμπεργκ: Εάν δεν αλλάξει το όνομα η ΠΓΔΜ δε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΝΑΤΟ κάλεσε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σε ενταξιακές συνομιλίες με το ΓΓ της Συμμαχίας να σημειώνει ότι η ένταξη θα πραγματοποιηθεί μετά την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, με το νέο της όνομα "Βόρεια Μακεδονία" .

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018.
(EUROKINISSI/Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti)

Τετ α τετ Τσίπρα- Μέρκελ για τους δύο στρατιωτικούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τη Γερμανίδα καγκελάριο για την κράτηση των δύο Ελλήνων, ενόψει και της συνάντησης με Ερντογάν αύριο το μεσημέρι. Ο Τριντό ενδιαφέρθηκε να μάθει για την έξοδο απο το μνημόνιο

Σύνοδος των Δυτικών Βαλκανίων στο Λονδίνο την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018.
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)

Η Κομισιόν λύνει την παρεξήγηση με τις δηλώσεις Χαν για τα σύνορα Ελλάδας- Αλβανίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις ερμηνείες που προκάλεσαν δηλώσεις του Επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση της ΕΕ διέψευσε η Ευρωπαϊκή επιτροπή, εξηγώντας ότι ουδέποτε αναφέρθηκε σε αναδιάρθρωση συνόρων, αλλά στις διαπραγματεύσεις για την ΑΟΖ

Ο Πιέρ Μοσκοβισί και ο Βάλντις Ντομπρόβσκις

Πώς θα εφαρμοστεί η "ενισχυμένη" μεταμνημονιακή εποπτεία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κομισιόν θα εκδίδει τριμηνιαίες εκθέσεις λαμβάνοντας στοιχεία από την Αθήνα, ενώ ανα εξάμηνο η Αθήνα θα στέλνει προσχέδια των προϋπολογισμών της στις Βρυξέλλες για να ελέγχονται από τους θεσμούς.

O Πιέρ Μοσκοβισί

Μοσκοβισί: Παίζω πολιτικό παιχνίδι για να ξαναγίνει κανονική η Ελλάδα

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Επίτροπος Οικονομικών τονίζει σε δηλώσεις του ότι η ενισχυμένη εποπτεία στην Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος δεν αποτελεί τέταρτο πρόγραμμα. Αίσθηση προκαλούν τα καυστικά σχόλια του Πιέρ Μοσκοβισί για όσους τον κατηγορούν, ότι "είναι εκείνοι που παίζουν τελικά παιχνίδια"...

Ο αναπληρώτης υπουργός Οικονομιάς Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης στο Ευρωκοινοβούλιο: Τέλος του προγράμματος δεν σημαίνει τέλος των μεταρρυθμίσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Ένα από τα βασικά δομικά λάθη των δύο πρώτων προγραμμάτων ήταν ότι υποτιμήθηκε η ανάγκη ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.