Ανακοίνωση του ΔΣ της Left Media

24ωρη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις εργαζομένων στο Ρ/Σ "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ". Απεργία κήρυξαν και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ" . Δευτέρα 22/1/2018. EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
24ωρη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις εργαζομένων στο Ρ/Σ "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ". Απεργία κήρυξαν και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ" . Δευτέρα 22/1/2018. EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Παρουσιάζονται οι νέες προτάσεις για την ανάκληση των απολύσεων στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»

Ανακοίνωση μέσω της οποίας παρουσιάζονται οι νέες προτάσεις για την ανάκληση των απολύσεων στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» παρουσίασαν σήμερα οι εκπρόσωποι της διοίκησης της “Left Media”, που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Left Media:

«Σε χτεσινή συνάντηση (13.02) όπου παρευρέθηκαν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μ.Αντωνιάδου, ο ΓΓ της ΕΣΗΕΑ Σ.Καπάκος, εκπρόσωποι της διοίκησης της left media και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του σταθμού σε ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ, επήλθε συμφωνία μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, σύμφωνα με την οποία:

  • θα επικρατήσουν μειώσεις της τάξης του 15% για τους εργαζόμενους με μικτές αποδοχές ως 1200 ευρώ και 20% για τους υπολοίπους. Οι μειώσεις θα αφορούν σε εργαζόμενους με καθαρές αποδοχές άνω των 800 ευρώ
  • ο ένας οφειλόμενος μισθός «παγώνει» για ένα έτος
  • ο δεύτερος οφειλόμενος μισθός θα καλύψει τις αναδρομικές υποχρεώσεις των εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ
  • τρίμηνη προθεσμία για εθελούσιες αποχωρήσεις με την ισχύουσα έως σήμερα μισθοδοσία
  • Αποζημίωση με τα προ των μειώσεων δεδομένα σε περίπτωση απολύσεων μέχρι το τέλος του χρόνου

Οι απολύσεις των 6 εργαζομένων που ανήκουν σε ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ ανακαλούνται, όπως είχαμε από την αρχή ανακοινώσει δημόσια, μόλις θα γίνουν αποδεκτές οι μειώσεις του μισθολογικού κόστους.

Για την εν λόγω συμφωνία, μάλιστα, ενημέρωσε τους συναδέλφους της και η εκπρόσωπος των εργαζομένων Μ.Μιχαλοπούλου με σχετικό email που απέστειλε η ίδια μετά τη συνάντηση. Μετά τη σημερινή τους Γ.Σ οι εργαζόμενοι υπαναχωρούν από την πρόταση που οι ίδιοι κατέθεσαν και έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση της Left Media χωρίς αλλαγές.

Επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι μπορούν ανεύθυνα να παίζουν με το μέλλον του ραδιοφώνου, εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε και να ανεχτούμε να παίζονται παιχνίδια στην πλάτη του. Καλούμε τους εργαζομένους, για τελευταία φορά, να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να σεβαστούν τους ακροατές και τις ακροάτριες του 105,5 Στο Κόκκινο.»

ADVERTISING

SHARE: