Δύο ακόμη σταθμοί προσφεύγουν κατά του διαγωνισμού αδειοδότησης

Συνάντηση των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Αντένα και Άλφα κατέθεσαν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ακολουθώντας το παράδειγμα του Σκάι και του Star

Ακόμα δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, ο Αντένα και ο Alpha, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για το νέο τρόπο αδειοδότησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων.

Έτσι, γίνονται τέσσερις οι σταθμοί που μαζί με την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, στρέφονται κατά του αριθμού των αδειών, που δεν θα υπερβαίνουν τις επτά, αλλά και κατά τις τιμής εκκίνησης, η οποία καθορίστηκε για την κάθε μια άδεια σε ποσό περίπου 35 εκατ. ευρώ.

Και οι δύο νέοι τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν από το ΣτΕ να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, οι δύο σχετικές υπουργικές αποφάσεις, υποστηρίζοντας ότι

περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και η εσωτερική αγορά αλλά και πως η τιμή εκκίνησης είναι δυσανάλογη με τα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς.

Τέλος, αναφέρουν ότι για τη διαδικασία αδειοδότησης θα πρέπει να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα, και όχι υπουργικές αποφάσεις.

ADVERTISING

SHARE: