Ένα μέλλον γεμάτο προκλήσεις για τη 'νέα γενιά' των media

Η νέα εποχή των media ανοίγει μια συναρπαστική περίοδο γεμάτη ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, καινοτομία, εμπειρία, αλλά και μεγάλες προκλήσεις

Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με την αλματώδη διείσδυση του Διαδικτύου στην καθημερινότητα, έχουν επιφέρει καταιγιστικές αλλαγές στο τοπίο των media. Τα "νέα" media κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην προτίμηση του κοινού, φέρνοντας επανάσταση στην επικοινωνία, την ενημέρωση και τη ψυχαγωγία.

Ο όρος "new media" περικλείει κάτω από την "ομπρέλα" του όλο το φάσμα των μέσων εκείνων που αξιοποιούν τις δυνατότητες τις πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και των ψηφιακών και online τεχνολογιών: Ιστοσελίδες, εφαρμογές κινητής, social media, multimedia, online τηλεοπτικές πλατφόρμες, ακόμη και viideo games, απαρτίζουν μεταξύ άλλων άλλο το ευρύ φάσμα των νέων μέσων.

Τα new media έρχονται συχνά σε σύγκρουση και αντιδιαστολή με τα "παραδοσιακά" και "παλιά" media, όπως η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα έντυπα, αν και είναι γεγονός ότι στην πράξη αλληλοσυμπληρώνονται και εξακολουθούν να συνυπάρχουν στη συνείδηση του κοινού στο οποίο απευθύνονται. Γεγονός είναι επίσης ότι την ώρα που η αναγνωσιμότητα, η τηλεθέαση και η ακρόαση των "παραδοσιακών" μέσων συρρικνώνεται όλο και περισσότερο, η διείσδυση των new media καταγράφει αλματώδη αύξηση και ανάπτυξη σε όλες τις ηλικίες, όλες τις χώρες, όλες τις κοινωνικές ομάδες, συμπαρασύροντας ανάλογα και τα διαφημιστικά έσοδα από τη λειτουργία τους.

Τα new media προσφέρουν στο κοινό μια πρωτόγνωρη και επαναστατική εμπειρία παρακολούθησης των γεγονότων, αλλά και συμμετοχής σε αυτά.

Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, η απασχόληση των ανθρώπων με το ψηφιακό περιβάλλον, απορροφά πλέον περισσότερες ώρες από κάθε άλλη δραστηριότητα στον "πραγματικό" κόσμο. Αλλά και για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των new media, η αλματώδης άνθησή τους συνιστά μια συναρπαστική περίοδο, γεμάτη προκλήσεις, νέες εμπειρίες, καινοτομία που ανοίγουν διάπλατα την πύλη για τη νέα εποχή των media.

Ζητήματα που αφορούν το μέλλον των media θα συζητηθούν διεξοδικά στο Delphi Economic Forum που θα πραγματοποιηθεί φέτος 1-4 Μαρτίου στους Δελφούς και ειδικότερα στο πάνελ "Media's Future: Re-invent or Fail" που συνδιοργανώνει η ΕΝ.Ε.Δ ως σύμβουλος προγράμματος του φόρουμ, με συντονιστή τον Παύλο Τσίμα (Εditor-at-large HuffPost Greece), το Σάββατο 3 Μαρτίου, με την συμμετοχή μεταξύ άλλων του προέδρου της 24MEDIA, κ. Δημήτρη Μάρη.

Στο πάνελ θα μετέχουν οι:

- Yaser Bishr, Executive Vice President (EVP) of Digital, Aljazeera Media Network, Qatar

- Veit Dengler, CEO, NZZ-Mediengruppe, Switzerland (2013-2017)

- Dimitris Maris, Founder & Chairman 24MEDIA, President, Greek Online Publishers Association, Publisher, ETHNOS

- Nik Newman, Senior Research Associate, Reuters Institute for the Study of Journalism, Oxford University; Lead Author, Digital News Report

Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές, καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο Delphi Economic Forum επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr ή τη σελίδα στο FB https://www.facebook.com/delphiforum

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

ADVERTISING

SHARE: