ΕΡΤ: Ανταποκριθήκαμε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό

ΕΡΤ: Ανταποκριθήκαμε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό
DEBATE ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Έμμεση απάντηση της ΕΡΤ στα "παράπονα" Μεϊμαράκη περί ατοπημάτων εις βάρος του από την πλευρά της δημόσιας τηλεόρασης

Ανακοίνωση με την οποία προχωρά στην αποτίμηση των δύο debate εξέδωσε η διοίκηση της ΕΡΤ απαντώντας -εμμέσως πλην σαφώς- και στα “παράπονα” του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, περί ατοπημάτων εις βάρος του από την πλευρά της δημόσιας τηλεόρασης. Η ΕΡΤ ευχαρίστησε όλους όσους εργάσθηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή των debates και ειδικότερα τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετείχαν σε αυτά.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, η ΕΡΤ ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις δημοκρατικές αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας στις εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις για αντικειμενική και ισότιμη προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο.

Επίσης, η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης δηλώνει ότι «δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις» και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα