ΕΣΗΕΑ: Να ανακληθεί ο αποκλεισμός δημοσιογράφου από το υπουργείο Υποδομών

ΕΣΗΕΑ: Να ανακληθεί ο  αποκλεισμός δημοσιογράφου από το υπουργείο Υποδομών
ΕΣΗΕΑ Eurokinissi

Παρέμβαση από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών ύστερα από καταγγελία για αποκλεισμό δημοσιογράφου τηλεοπτικού σταθμού από την ενημέρωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Την άμεση ανάκληση της απόφασης για αποκλεισμό από τις δράσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών του δημοσιογράφου του “Σκάι” Αχιλλέα Τόπα, ζητά με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ οφείλει να επισημάνει στον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ότι η ενημέρωση των πολιτών δεν μπορεί να συνδεθεί με το Μέσο Ενημέρωσης στο οποίο εργάζεται κάθε συνάδελφος. Υπενθυμίζουμε ότι κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο της κριτικής. Και τα Μέσα Ενημέρωσης και η Εξουσία θα πρέπει να την ανέχονται. Κατά συνέπεια, ο πολιτικός κόσμος οφείλει να δέχεται την κριτική, την αντίθετη άποψη και αν πιστεύει ότι θίγεται να απαντά τεκμηριωμένα. Ζητάμε συνεπώς την άμεση ανάκληση της απόφασης του κυρίου Υπουργού να αποκλείσει από την κάλυψη των δράσεων του Υπουργείου τον συνάδελφο δημοσιογράφο του Τ/Σ «ΣΚΑΙ» Αχιλλέα Τόπα, ο οποίος τυγχάνει διαπιστευμένος στο συγκεκριμένο Υπουργείο”

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο δημοσιογράφος ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ότι του ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός του από την ενημέρωση για τα πεπραγμένα του υπουργείου.

Το υπουργείο από την πλευρά του διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς, σε χθεσινή ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για “fake news” από συγκεκριμένα άτομα του τηλεοπτικού σταθμού. Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου είχε ως εξής:

“Σχετικά με ερώτημα που τίθεται από δημοσιογράφους για ανύπαρκτο θέμα, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής: Πρόκειται για ένα ακόμη Fake News από συγκριμένα άτομα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ότι δήθεν αποκλείονται από την ενημέρωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Δε συμβαίνει και δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο, έχουν πάρει μόνοι τους διαζύγιο από την αντικειμενική ενημέρωση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα