Εξαίρεση των δημοτικών Ρ/Σ απ’ την δημοπράτηση ζητά ο Καμίνης

Εξαίρεση των δημοτικών Ρ/Σ απ’ την δημοπράτηση ζητά ο Καμίνης
Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικου συμβουλίου του Αθήνα 9,84 εξαιτίας της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του ραδιοφωνικού σταθμού, Δευτέρα 187/12/2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) eurokinissi

Αντίστοιχο αίτημα και απ' την ΕΣΗΕΜ-Θ που σημειώνει ότι απειλούνται με «μαύρο» οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα

Την εξαίρεση των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών από τις δημοπρατήσεις των συχνοτήτων που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, ζητούν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ενώ για το θέμα θα έχει αύριο συνάντηση ο δήμαρχος Αθηναίνων Γιώργος Καμίνης με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά. 

«Απαιτούμε να εφαρμοστεί το ίδιο που ισχύει στις υπόλοιπες δημόσιες συχνότητες, όπως της ΕΡΤ ή στο κάτω – κάτω να γίνει αυτό που συνέβη – δικαίως – με τις δημοτικές τηλεοράσεις, που σε αντίθεση με τα δημοτικά ραδιόφωνα, εξαιρέθηκαν από τη δημοπρασία», είπε ο Γ. Καμίνης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Εκτός και αν η κυβέρνηση, ό,τι δεν ελέγχει, θέλει να το κλείσει», πρόσθεσε, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «εφορίες ανακαλύπτουν ξαφνικά αναδρομικά τέλη χαρτοσήμου πολλών εκατομμυρίων, δεσμεύουν τραπεζικούς λογαριασμούς και ανοίγουν το πεδίο για εφαρμογή τους στο σύνολο των δημοτικών επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, Νίκο Σοφιανό, η κυβερνητική αυτή ρύθμιση αποκαλύπτει «τις συμμαχίες που κτίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», ενώ ο επικεφαλής της “Ανταρσίας στις Γειτονιές της Αθήνας”, Πέτρος Κωνσταντίνιου, τόνισε ότι «ουσιαστικά ο ραδιοσταθμός “9,84” οδηγείται σε κλείσιμο».

Αντίστοιχο αίτημα καταθέτει και η ΕΣΗΕΜ-Θ σημειώνοντας ότι απειλούνται με «μαύρο» οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα.

«Οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί πρέπει να εξαιρεθούν από κάθε διαδικασία δημοπράτησης των αδειών λειτουργίας ή των συχνοτήτων τους, καθώς επιτελούν δημόσια υπηρεσία τοπικού χαρακτήρα, με αντικείμενο την αδέσμευτη ενημέρωση και την ποιοτική ψυχαγωγία των τοπικών κοινωνιών» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η ΕΣΗΕΜ-Θ, καλώντας τους βουλευτές «να απαιτήσουν την εξαίρεση των Δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών από την διαγωνιστική διαδικασία και να καταψηφίσουν την σχετική διάταξη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα