Η εφημερίδα Αυγή βγάζει οφσάιντ την κυβέρνηση για τη διάταξη με τις offshore

Η εφημερίδα Αυγή βγάζει οφσάιντ την κυβέρνηση για τη διάταξη με τις offshore

Η εφημερίδα Αυγή επικρίνει ευθέως την κυβέρνηση για την επίμαχη διάταξη που νομιμοποιεί τις οffshore για υπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς και άλλους αξιωματούχους. Τίτλος- παρέμβαση που κάνει λόγο για πρόκληση στον πολιτικό κόσμο

Παρέμβαση και κριτική από την εφημερίδα Αυγή, για την επίμαχη διάταξη που νομιμοποιεί τις οffshore για υπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς και άλλους αξιωματούχους και η οποία έχει δημιουργήσει κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης τις τελευταίες μέρες.

Η εφημερίδα έχει τίτλο στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο “Οφσάιντ με τις off shore”, επικρίνοντας ευθέως την κυβέρνηση για την εν λόγω ρύθμιση.

“Κόκκινη γραμμή για την κοινωνία το ασυμβίβαστο μεταξύ πολιτικής ενασχόλησης και “εξωχώριας” οικονομικής δραστηριότητας σε φορολογικούς παραδείσους, έστω και “φορολογικά συνεργάσιμους’’» γράφει η Αυγή και επισημαίνει: “Η νομική δυνατότητα υπουργών, βουλευτών και εν γένει κρατικών λειτουργών να αναπτύσσουν οικονομικές δραστηριότητες σε “φορολογικά συνεργάσιμα” κράτη, μεταξύ των οποίων και δεκάδες “φορολογικοί παράδεισοι”, σε μια περίοδο που τα βάρη της εξόδου από την κρίση επωμίζονται όσοι δεν έχουν οδό διαφυγής, αποτελεί κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί”.

“Είτε το απαίτησαν οι δανειστές είτε το εισηγήθηκε η GRECO (ομάδα κρατών για την καταπολέμηση της διαφθοράς), η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο να επιμείνει σε μια διάταξη που αφενός σκανδαλίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αφετέρου δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, διότι καμία κυβέρνηση και κανένα πρόσωπο δεν θα μπορέσουν να σταθούν στη θέση τους. Το γεγονός ότι κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα η Ν.Δ. γνώριζαν το θέμα και τώρα υποκρίνονται τον ανήξερο προφανώς και δεν πρέπει να λειτουργήσει συμψηφιστικά”, προσθέτει.

“Πόλεμος” ανακοινώσεων- Απάντηση της ΝΔ στην Ο. Γεροβασίλη: Ούτε λέξη για την υπόθεση των «offshore ΣΥΡΙΖΑ»

«Για την ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση των “offshore ΣΥΡΙΖΑ” η συνήθως λαλίστατη εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα συνεχίζει να μην λέει λέξη», απαντά η ΝΔ σε δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη.

Η Συγγρού σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας «άφωνος στα πιεστικά ερωτήματα της κοινωνίας και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης», αρνείται να απαντήσει σε τρία απλά ερωτήματα:

«Γιατί νομοθέτησε την απαράδεκτη αυτή ρύθμιση που επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να συμμετέχουν σε εταιρείες offshore; Γιατί το έκανε με αυτόν το δόλιο τρόπο κρύβοντάς την μέσα σε 7.500 σελίδες; Για χάριν ποιών το έκανε;».

Η ΝΔ προσθέτει πως ήδη οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν κάθε μέρα περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη μεταρρυθμιστική του πρόταση, «τη μόνη που μπορεί να φέρει δίκαιη ανάπτυξη και δουλειές, τη μόνη που εγγυάται την οριστική έξοδο του τόπου από την κρίση».

Αντιδράσεις και εκ των έσω

Κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, ο ο βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας Γιώργος Δημαράς εξέφρασε την πλήρη αποστασιοποίησή του από τη διάταξη, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του.

“Αν το ήξερα δεν θα το ψήφιζα. Έστω και τώρα να το πάρει πίσω ο Αλέξης Τσίπρας”, είπε ο κ. Δημαράς.

Ανάκληση της ρύθμισης για τη συμμετοχή πολιτικών σε off shore, ζητά η Φ. Γεννηματά

Αιχμηρά σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες. Η κ. Γεννηματά καλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις.

«O ελληνικός λαός περιμένει, από τον κ. πρωθυπουργό, εξηγήσεις. Οι δήθεν υπερασπιστές των φτωχών στήνουν business με off shore; Ποιο είναι το κίνητρο που τους οδήγησε να καταργήσουν τον νόμο ΠΑΣΟΚ, που απαγόρευε off shore σε υπουργούς;», επεσήμανε, σε δήλωσή της, η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι «οι δικαιολογίες που ψιθυρίζουν είναι αστείες και τους εκθέτουν ακόμα περισσότερο».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την άμεση ανάκληση της σχετικής ρύθμισης, ως τη μόνη σοβαρή απάντηση που μπορεί να δώσει η κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα