Η ΕΡΤ καλεί την ΕΣΗΕΑ για έναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης

Η ΕΡΤ καλεί την ΕΣΗΕΑ για έναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης
Εξωτερική άποψη του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Οι συζητήσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν αυτή τη Δεύτερα, με στόχο την υπογραφή Σύμβασης εντός του επομένου χρονικού διαστήματος

Πρόσκληση προς την ΕΣΗΕΑ για την έναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα αποστείλει εντός των ημερών η διοίκηση της ΕΡΤ.

Οι συζητήσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν αυτή τη Δεύτερα, με στόχο την υπογραφή Σύμβασης εντός του επομένου χρονικού διαστήματος. Τα ζητήματα που αφορούν τους δημοσιογράφους και τη σύμβασή τους εξαιρέθηκαν από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, όπου σε κλίμα έντασης, εγκρίθηκε ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού της ΕΡΤ, με ψήφους 3 υπερ και 2 κατά.

H ΕΣΗΕΑ και οι υπόλοιπες δημοσιογραφικές ενώσεις με χθεσινή τους ανακοίνωση “καταγγέλλουν την άρνηση της διοίκησης της ΕΡΤ να καταλάβει το πόσο αναγκαία και καθοριστική για τον δημοσιογραφικό κλάδο είναι η αναφορά και η δέσμευση των υπογραφών ΣΣΕ από τον δημόσιο φορέα με την Ένωση Συντακτών”.

Το επόμενο βήμα που προβλέπεται μετά την έγκριση του Νέου οργανογράμματος της ΕΡΤ και του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, είναι η προκήρυξη των θέσεων των γενικών διευθυντών στην εταιρείας.

Μέρος μπορούν να λάβουν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και πρόσωπα εκτός ραδιοτηλεοπτικού φορέα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα