Καπουτζίδης και Μάινας για MEGA: ‘Οι εργαζόμενοι πιάστηκαν στον ύπνο’

Καπουτζίδης και Μάινας για MEGA: ‘Οι εργαζόμενοι πιάστηκαν στον ύπνο’
NDPPhoto.gr

"Κάθε μαύρο κάνει τη Δημοκρατία φτωχότερη" υπογράμμισε ο Στ. Μάινας - "Στο MEGA είναι οι αναμνήσεις μας" σημείωσε ο Γ. Καπουτζίδης

Στη νέα ενημερωτική εκπομπή που έβγαλαν στον τηλεοπτικό “αέρα” οι εργαζόμενοι του Mega μίλησαν το βράδυ της Παρασκευής ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Στέλιος Μάινας, απευθύνοντας έκκληση για τη διάσωση του καναλιού και των εργαζομένων του.

Την εκπομπή παρουσιάζουν οι Αντώνης Φουρλής και Ιορδάνης Χασαπόπουλος, οι οποίοι κάλεσαν αφενός τους μετόχους του σταθμού να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διεκδικήσουν την έβδομη τηλεοπτική άδεια, αφετέρου την κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να δοθούν τα δεδουλευμένα 15 μηνών στους εργαζομένους.

Πρώτος στον «αέρα» βγήκε ο Γιώργος Καπουτζίδης που είχε γνωρίσει τεράστια επιτυχία με τα σήριαλ «Σαββατογεννημένες», «Στο παρά πέντε» και «Εθνική Ελλάδος». Όπως είπε ο δημοφιλής ηθοποιός, το κανάλι τού έδωσε τη δυνατότητα να κάνει ποιοτικές δουλειές, έμεινε από το 2003 έως το 2016 και δε σκέφτηκε ποτέ έως τότε να φύγει.

«Από όσο μαθαίνω υπάρχουν κάποια χρήματα, τα οποία έχουν μαζευτεί στις τράπεζες, έχει αποπληρωθεί ένα μεγάλο μέρος του χρέους και όλο αυτό έχει γίνει επειδή κάποιοι άνθρωποι πήγαιναν για δύο χρόνια εκεί χωρίς χρήματα και δούλευαν. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αποζημιωθούν και αυτό θεωρώ ότι πρέπει να είναι η πρώτη, η απόλυτη προτεραιότητα των μετόχων και των τραπεζών» τόνισε ο κ. Καπουτζίδης.

Στην ερώτηση “τι σημαίνει για έναν άνθρωπο του θεάματος να κλείσει ένα κανάλι σαν το MEGA”, ο κ. Καπουτζίδης απάντησε: «Δεν ξέρω πόσο αντικειμενικός είμαι. Θεωρώ ότι το MEGA ήταν το κανάλι που είχε πάντοτε τις καλύτερες δουλειές, τις καλύτερες τηλεοπτικές στιγμές. Οι αναμνήσεις μας, τα πράγματα με τα οποία γελάσαμε, συγκινηθήκαμε, όλα είναι εκεί. Είναι στιγμές πολύ όμορφης τηλεόρασης. Κι όλοι έχουμε να θυμόμαστε ρόλους και ατάκες από σειρές, στιγμές από ψυχαγωγικές εκπομπές.  Είναι πολύ μεγάλη απώλεια για όλους μας. Έχουμε συνηθίσει βέβαια αυτήν την απώλεια γιατί τα τελευταία χρόνια δεν γίνονταν δουλειές.»

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Στέλιος Μάινας, που επίσης πρωταγωνίστησε σε πολλά σήριαλ του σταθμού. Ο ηθοποιός απηύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες του σταθμού να διεκδικήσουν την έβδομη άδεια «έστω και στο και πέντε, για να διασώσουν τη σημαντικότερη ίσως ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης.»

«Αυτό το κανάλι ήταν επιλογή μας. Πέραν από την εργασιακή σχέση εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε και επιλογές όποτε μπορούμε και είναι και αισθητικές επιλογές. Ήμουν από τους πρώτους που διαμαρτυρήθηκαν στο προαύλιο για το μαύρο της ΕΡΤ. Κάθε μαύρο κάνει τη δημοκρατία μας φτωχότερη, διότι ο πλουραλισμός ειδικά στα ΜΜΕ δεν είναι καμία άσκηση επί χάρτου, δεν είναι κανένα σχήμα λόγου. είναι συστατικό της Δημοκρατίας και εφαρμογή της στην πράξη. Επιτρέψετε μου να παρατηρήσω το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του MEGA πιάστηκαν στον ύπνο με υποσχέσεις και κυρίως με ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, το οποίο το έχουμε δει να υπάρχει σήμερα στον εργασιακό τομέα, την ελπίδα. Διότι η εργασία δεν είναι μόνο βιοπορισμός, είναι υπαρξιακή ανάγκη και ολοκλήρωση και μάλιστα ειδικά το MEGA δεν είναι ούτε τα μηχανήματά του, ούτε οι προβολείς του. Είναι οι εργαζόμενοί του, ο κόπος τους, τα νυχτέρια τους, το μυαλό τους και η δημιουργικότητά τους.» τόνισε ο κ. Μάινας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα