Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για το Κόκκινο

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για το Κόκκινο

Οι απολύσεις εργαζομένων από το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» προκάλεσαν πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του κυβερνώντος κόμματος.

Αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι απολύσεις εργαζομένων που είχαν προσφύγει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) από το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

«Με την απόλυση των απλήρωτων δημοσιογράφων και τεχνικών του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο”  αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά η υποκρισία που χαρακτηρίζει  τον ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Ειδικότερα ο κ.Καράογλου υποστήριξε:

«Η υπογραφή της απόλυσης απλήρωτων δημοσιογράφων και τεχνικών του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο”, οι οποίοι προσέφυγαν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για να διεκδικήσουν και να διασφαλίσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάσχουν από βαθιά κρίση ταυτότητας.

Μόλις τον Δεκέμβριο του 2016 η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δήλωνε, μέσα από τη συχνότητα του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού, ότι “το Υπουργείο υψώνει ασπίδα προστασίας υπέρ των εργαζομένων και τάσσεται κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας”. Προέτρεπε μάλιστα τους εργαζόμενους να απευθύνονται στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διότι σκοπός της ήταν η δημιουργία ενός “ευρύτερου μετώπου εργαζομένων και εργοδοτών, οι οποίοι σέβονται τους εργαζόμενους τους και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους”. 

Για πολλοστή φορά, οι υποσχέσεις της κυρίας Αχτσιόγλου στους εργαζομένους αποδείχθηκαν λόγια του αέρα, όπως συνέβη άλλωστε με όλες τις “επαναστατικές κορώνες”, που ξεστόμιζε η ίδια και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  όσο βρίσκονταν στην Αντιπολίτευση. 

Οι δήθεν υπέρμαχοι των εργαζομένων, εκείνοι που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους εκπροσώπους της εργατικής τάξης, έχουν εξελιχθεί στον πιο σκληρό και αδυσώπητο εργοδότη!

Με την αλαζονική τους συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους που παραμένουν  απλήρωτοι και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, αποκαλύπτεται η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός που κρύβεται πίσω από το φιλολαϊκό προσωπείο».

ΣΥΡΙΖΑ: Τολμάνε και πιάνουν στο στόμα τους τα μέσα της Αριστεράς

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του γραφείου τύπου του κόμματος:

“Οι συνήθεις υπηρέτες και προστάτες των μεγαλοαφεντικών, των καναλιών και των «θαλασσοδανείων» τους, τολμάνε να πιάσουν στο στόμα τους τα Μέσα της Αριστεράς και, μάλιστα, το ραδιόφωνο 105, 5 Στο Κόκκινο, το οποίο είναι από τα ελάχιστα που για πάνω από 10 χρόνια παλεύει για δεοντολογική ενημέρωση και έχει αξιοπρεπείς σχέσεις εργασίας και μισθούς. Η διαρκής υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο εκφράζεται και με την απόφαση για βιωσιμότητά του, την οποία απέρριψαν εργαζόμενοι. Η ΝΔ, το κόμμα που απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους της και έχει φεσώσει τις τράπεζες με 200 εκ. δάνεια, που έριξε μαύρο στην ΕΡΤ και άφησε στο δρόμο 2500 εργαζομένους, που παρακολούθησε και παρακολουθεί με συνένοχη σιωπή τις χιλιάδες απολύσεις στον χώρο του τύπου, σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, που καταψήφισε τη διάταξη για ελάχιστο αριθμό 400 εργαζομένων ανά τηλεοπτικό σταθμό και, μόλις πριν λίγες μέρες, καταψήφισε την προτεραιότητα αποζημίωσης των εργαζομένων σε περίπτωση χρεοκοπίας της επιχείρησης και, βέβαια, είχε διαλύσει το ΣΕΠΕ και τις εργασιακές σχέσεις, θέλει να εκμεταλλευτεί τα σημερινά οικονομικά προβλήματα ενός σταθμού που δεν έχει μαύρες χορηγίες και σκοτεινούς χρηματοδότες, αλλά θέλει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και στους ακροατές του.

Ούτε ίδιοι είμαστε, ούτε θα γίνουμε.”

Αντιδράσεις και από ΛΑΕ- Ποτάμι

Να ανακληθούν οι απολύσεις και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα ζητά η ΛΑΕ σε ανακοίνωση της, αναφέροντας:

“Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν αρκείται μόνο στο να ανέχεται την εργοδοτική αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς, αλλά -σαν έτοιμη από καιρό- την φέρνει μέσα στους κόλπους ακόμα και των επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε άμεση σχέση μαζί της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, χθες απέλυσε 3 εργαζομένους από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», οι οποίοι είχαν καταγγείλει τη διεύθυνση του σταθμού στο ΣΕΠΕ, ένα όργανο που θεωρητικά υπάρχει για να επιβλέπει τους εργοδότες και να μην τους επιτρέπει να αυθαιρετούν εις βάρος των εργαζομένων.

Μα όταν ο εργοδότης είναι το ίδιο το κυβερνών κόμμα, που προΐσταται πολιτικά του φορέα, τότε η πολιτική ηγεσία του ΣΕΠΕ σφυρίζει αδιάφορα στις καταγγελίες των εργαζομένων.

Είναι φανερό ότι οι απολύσεις των τριών εργαζομένων, που όλως τυχαίως κατέφυγαν προηγουμένως στο ΣΕΠΕ για να δικαιωθούν, έχουν καθαρά εκδικητικά κίνητρα και εκφοβιστικό χαρακτήρα για τους υπόλοιπους.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις και απαιτεί:

1) Την άμεση ανάκληση τους που αποτελεί και αίτημα της συνέλευσης των εργαζομένων στο Κόκκινο,

2) Την καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους,

3) Τον σεβασμό των μισθολογικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, τα οποία η διοίκηση του σταθμού, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, παραβιάζει κατάφωρα και αυθαίρετα.”

Από το Ποτάμι ο Γιώργος Μαυρωτάς έκανε το εξής σχόλιο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα