Κρέτσος: Αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, θα επιστραφούν τα χρήματα

Κρέτσος: Αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, θα επιστραφούν τα χρήματα
Εκδήλωση με θέμα "Η Γυναίκα Στη Μάχη Της Ενημέρωσης" από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μίλησαν γυναίκες που έχουν αφήσει το δικό τους "στίγμα" στην ελληνική δημοσιογραφία. Την εξέλιξη της γυναικείας δημοσιογραφίας από το 19ο αιώνα και την εκδοτική, δημοσιογραφική και κοινωνική δράση της Καλλιρρόης Παρρέν ("Εφημερίς των Κυριών", Λύκειο των Ελληνίδων), έως την ηλεκτρονική - ψηφιακή δημοσιογραφία στον 20ό και 21ο αιώνα, συζήτησαν με το κοινό οι Μάρα Ζαχαρέα, Λιάνα Κανέλλη και Ευαγγελία Άντζακα. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την όποια απόφαση της Δικαιοσύνης

Αν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο τηλεοπτικό καθεστώς” είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τους δύο νέους υπερθεματιστές που έχουν λάβει τηλεοπτική άδεια περιορίστηκε να πει ότι «ξεκινάμε ξανά από το μηδέν».

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την όποια απόφαση της Δικαιοσύνης και αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός θα επιστραφούν τα χρήματα της πρώτης δόσης στους υπερθεματιστές.

Είπε πως η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης δεν πρέπει να υπάρχει.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα επανακαταθέσει την τροπολογία που προβλέπει τη διακοπή λειτουργίας  σε πέντε μέρες για τα κανάλια που δεν έχουν λάβει άδεια.

Κάλεσε επίσης την ΝΔ να ανταποκριθεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ανέφερε ότι είναι λυπηρό να εκφοβίζονται δημόσιοι λειτουργοί και κάλεσε όλους να αφήσουν τη δικαιοσύνη στο απυρόβλητο να κάνει τη δουλειά της

Εκτίμησε πως με την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν άλλαξε τίποτα. Σημείωσε πως είναι μια μάχη που θα δώσει η κυβέρνηση λέγοντας πως ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι συμβατό με το Σύνταγμα.

Είπε τέλος πως η κυβέρνηση δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εξηγώντας πως το κράτος έχει αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει και έχει την πολιτική βούληση για συναίνεση σε βασικά ζητήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα