Κρέτσος: Εντός του 2017 η αδειοδότηση των καναλιών

Εκδήλωση με θέμα "Η Γυναίκα Στη Μάχη Της Ενημέρωσης" από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μίλησαν γυναίκες που έχουν αφήσει το δικό τους "στίγμα" στην ελληνική δημοσιογραφία. Την εξέλιξη της γυναικείας δημοσιογραφίας από το 19ο αιώνα και την εκδοτική, δημοσιογραφική και κοινωνική δράση της Καλλιρρόης Παρρέν ("Εφημερίς των Κυριών", Λύκειο των Ελληνίδων),  έως την ηλεκτρονική - ψηφιακή δημοσιογραφία στον 20ό και 21ο  αιώνα, συζήτησαν με το κοινό οι Μάρα Ζαχαρέα, Λιάνα Κανέλλη και Ευαγγελία Άντζακα. 
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Εκδήλωση με θέμα "Η Γυναίκα Στη Μάχη Της Ενημέρωσης" από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μίλησαν γυναίκες που έχουν αφήσει το δικό τους "στίγμα" στην ελληνική δημοσιογραφία. Την εξέλιξη της γυναικείας δημοσιογραφίας από το 19ο αιώνα και την εκδοτική, δημοσιογραφική και κοινωνική δράση της Καλλιρρόης Παρρέν ("Εφημερίς των Κυριών", Λύκειο των Ελληνίδων), έως την ηλεκτρονική - ψηφιακή δημοσιογραφία στον 20ό και 21ο αιώνα, συζήτησαν με το κοινό οι Μάρα Ζαχαρέα, Λιάνα Κανέλλη και Ευαγγελία Άντζακα. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Η αδειοδότηση των καναλιών είναι ένα πρώτο βήμα για την προστασία των θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ μαζί με το μητρώο των online media που λειτουργεί εδώ και έξι μήνες, ανέφερε, μιλώντας στην εφημερίδα "Αυγή" ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

«Θα είναι προς το συμφέρον όλων, κράτους, επιχειρηματιών και πολιτών, να περάσουμε σε καθεστώς πλήρους νομιμότητας» δηλώνει σε συνέντευξή του στην Αυγή ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, για το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών εκτιμώντας ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2017.

Ο Λευτέρης Κρέτσος χαρακτηρίζει «λυπηρό» το γεγονός ότι η υφιστάμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προστατεύει το μιντιακό τοπίο από τη δημιουργία τραστ, ενώ σημειώνει ότι η αδειοδότηση των καναλιών είναι ένα πρώτο βήμα για την προστασία των θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ μαζί με το μητρώο των online media που λειτουργεί εδώ και έξι μήνες και το μητρώο περιφερειακού Τύπου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή.

Αναφέρει ακόμη ότι η Πλατφόρμα Διάθεσης Διαφημιστικού Χρόνου θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ σε περίπου οκτώ μήνες εκτιμά πως θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία το barcode για τον έντυπο Τύπο προκειμένου να καταγράφονται με ακρίβεια οι κυκλοφορίες των εφημερίδων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Ναι' της Βουλής σε πλατφόρμα τηλεοπτικής διαφήμισης και barcode στις εφημερίδες

Παππάς για πλατφόρμα διαφήμισης: Τομή που χτυπά το τρίγωνο διαπλοκής

Από το 2015: 90 εκατ. ευρώ σε φόρους έχουν πληρώσει τα κανάλια

ΕΣΡ: Ζητούνται 245 εκατ. ευρώ για τις 7 τηλεοπτικές άδειες

ADVERTISING

SHARE: