Κρέτσος: Γιατί όχι ένα ΕΣΡ για τον Τύπο

Κρέτσος: Γιατί όχι ένα ΕΣΡ για τον Τύπο
Παρουσίαση του Μητρώου Επιχειρήσεων των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017. Τα στοιχεία από την πρώτη φάση λειτουργίας της νέας πλατφόρμας ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης εμφανίστηκε θετικός στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου θεσμού για τον έντυπο Τύπο

Θετικός στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου οργάνου για τον ελληνικό Τύπο, αντίστοιχου με το ΕΣΡ, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως «η Πολιτεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρέμβει επί του περιεχομένου», εμφανίζεται ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή το 4ο Θερινό Σχολείο Αθλητικών Συντακτών, ο κ. Κρέτσος δήλωσε ότι: «Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε αντίστοιχους θεσμούς και ρυθμίσεις, δηλαδή ένα αντίστοιχο ΕΣΡ, ένα συνήγορο αν θέλετε του Πολίτη για το διαδίκτυο και βέβαια και για τον Τύπο. Υπάρχουν πρωτοσέλιδα, τα οποία πράγματι προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, προάγουν τον σεξισμό και προτρέπουν τον κόσμο σε βία».

Διευκρίνισε πάντως πως απ’ τη στιγμή που η πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει, ένας τέτοιος θεσμός θα μπορούσε να στηθεί με πρωτοβουλίες από τους αρμόδιους φορείς και δρώντες στο χώρο. «Και από τους συνδικαλιστικούς φορείς των δημοσιογράφων και από τις εκδόσεις εκδοτών, και στον παραδοσιακό Τύπο και στο διαδίκτυο. Να υπάρξει μία τάση αυτορρύθμισής κι ένας Ombudsman ή ένα ΕΣΡ που θα μπορεί να συνεργάζεται μαζί τους για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων» σημείωσε.

Επίσης αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός νομοσχεδίου κατά των fake news στα social media και της προτροπής σε βία μέσω αυτών.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του ως προς τις εξελίξεις με τις τηλεοπτικές άδειες «γιατί ένα χρόνιο ζήτημα φαίνεται ότι οδεύει προς το τέλος και ελπίζουμε να δοθούν και οι 7 άδειες, να είναι πολλοί οι υποψήφιοι και επομένως το τίμημα και τα χρήματα που θα πάρει το ελληνικό Δημόσιο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα