MEGA: Το έκτακτο δελτίο των εργαζομένων πριν τον ‘ξαφνικό θάνατο’

MEGA: Το έκτακτο δελτίο των εργαζομένων πριν τον ‘ξαφνικό θάνατο’

Έκτακτο δελτίο μετέδωσαν οι εργαζόμενοι του καναλιού, έπειτα από την απόφαση των μετόχων να μην μετάσχουν στη διαδικασία με την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ. Πώς άνοιξε η έκτακτη εκπομπή

Η αιφνιδιαστική απόφαση των μετόχων του MEGA να αφήσουν το κανάλι εκτός διαδικασίας αδειοδότησης, έβαλε άδοξο τέλος στις ελπίδες των εργαζομένων πως ο ιστορικός τηλεοπτικός σταθμός θα επέστρεφε στην κανονικότητα.  Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, εκπρόσωπος της Τηλέτυπος Α.Ε. με διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στην μητρική εταιρεία του καναλιού και τις πιστώτριες τράπεζες ενημέρωσε τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου πως οι μέτοχοι ενημέρωσαν εγγράφως τις τράπεζες ότι δεν θα προχωρήσουν σε εξυγίανση της εταιρείας (με υπαγωγή στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα) και δεν θα συμμετάσχουν στον αδειοδοτικό διαγωνισμό.

Η αντίδραση των εργαζομένων ήταν άμεση και μετά τη σχετική ανακοίνωση που προβλήθηκε και από τον αέρα του σταθμού, αποφάσισαν να μεταδώσουν έκτακτο δελτίο ειδήσεων το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το δελτίο ξεκίνησε με μια κάρτα που εκφωνούσε και πάλι την ανακοίνωση των εργαζομένων, όπως εκείνη δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τετάρτης. “Εμείς οι εργαζόμενοι του MEGA που απλήρωτοι κρατήσαμε το κανάλι ζωντανό επί 21 μήνες, απαιτούμε να καταβάλουν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων” αναφέρουν στις καρτέλες μεταξύ άλλων.

Το δελτίο παρουσίασε η Ειρήνη Ανδρουλάκη, ενώ μαζί της στο στούντιο βρέθηκε ο Θανάσης Αυγερινός, με super “420 οικογένειες διεκδικούν το μέλλον τους”. Η παρουσιάστρια ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοι θα επανέλθουν μετά τις 15.00 με έκτακτη εκπομπή σχετικά με τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.

“Ευχόμαστε να μην είναι αυτή η τελευταία εκπομπή του MEGA” ανέφερε ο κ. Αυγερινός. “Το MEGA είναι για πολλούς από εμάς ένα δεύτερο σπίτι και θα δώσουμε τη μάχη προκειμένου να σας ενημερώσουμε ως το τέλος. Οι εργαζόμενοι του MEGA παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 21 μήνες” σημείωσε από την πλευρά της η κ. Ανδρουλάκη πασάροντας ένα βίντεο με ιστορικά πλάνα του ιδιωτικού σταθμού.

Δείτε το βίντεο:

Λίγα λεπτά μετά την πρώτη μετάδοση, η εικόνα μέσω διαδικτύου διεκόπη. Οι εργαζόμενοι έχουν ωστόσο προαναγγείλει πως θα επανέλθουν μετά τις 15.00.

Δείτε ζωντανά εικόνα από livestreaming του σταθμού:

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για εξαπάτησή τους, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του Mega από το βράδυ της Τετάρτης και λίγο μετά τη γνωστοποίηση των δραματικών εξελίξεων, που θέλουν τον τηλεοπτικό σταθμό να οδηγείται σε “ξαφνικό θάνατο” μετά από 28 χρόνια λειτουργίας.

“Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του Mega. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια το κανάλι, προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται, ότι εξαπατήθηκαν. Στα ταμεία των τραπεζών σωρεύτηκαν 50 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού, αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Το Mega οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο. Οι μέτοχοι του Mega και η κυβέρνηση οφείλουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο”.

ΕΣΗΕΑ: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι μέτοχοι του Mega

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε τους μετόχους του καναλιού οι οποίοι, όπως επισημαίνει, “με επιστολή τους προς τις τράπεζες, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που προκηρύσσονται”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας και την αγανάκτηση των εργαζομένων στο “MEGA”, καταγγέλλει τους μετόχους του σταθμού, οι οποίοι, με επιστολή τους προς τις τράπεζες, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, που προκηρύσσονται.

Οι εργαζόμενοι του σταθμού παρέμειναν όμηροι για 16 μήνες, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο προσωπικής αντοχής, μη επιτρέποντας το «κλείσιμο» του σταθμού και την οριστική του απαξίωση. Παράλληλα, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι με παρεμβάσεις τους στήριξαν κάθε προσπάθεια διάσωσης του «MEGA» προς τις Τράπεζες, το ΕΣΡ, τους μετόχους. Μάλιστα, μόλις πριν από 24 ώρες ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να μπουν στη δικαστική διαδικασία εξυγίανσης του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Στο διάστημα αυτό, εισέρεαν στο σταθμό μεγάλα χρηματικά ποσά από τις διαφημίσεις. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, βιώνοντας το μαρτύριο της σταγόνας, παρακολουθούσαν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Τράπεζες και τους βασικούς μετόχους με την προσδοκία ότι όταν αυτές θα ολοκληρωθούν, το κανάλι θα πάρει μέρος στη διαδικασία, θα λάβει μία από τις άδειες και θα επαναλειτουργήσει.

Αποτελεί, επομένως, πρόκληση την ώρα που η δυνατότητα αυτή, επιτέλους, υπάρχει, να αρνούνται οι μέτοχοι να πάρουν μέρος στη διαδικασία αφήνοντας έτσι το κανάλι στην τύχη του και τους εργαζόμενους απλήρωτους και άνεργους. Επισημαίνουμε ότι στο διάστημα αυτό, η οικονομική θέση τόσο των μετόχων όσο και των Τραπεζών είναι σημαντικά βελτιωμένη.

Το Δ.Σ. της Ενώσεως καλεί τους μετόχους να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και έστω την ύστατη στιγμή να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους”.

ETITA: Δεν θα αφήσουμε κανέναν να βάλει λουκέτο στο MEGA

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, στην οποία αναφέρει:

“Λίγες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες, ενημερωθήκαμε από τους μετόχους του MEGA πως τελικά η εταιρεία που θα κατέβαινε στον διαγωνισμό για λογαριασμό του σταθμού, αποσύρει το ενδιαφέρον της. Και όλα αυτά την στιγμή που κάθε εμπόδιο για την επιστροφή του σταθμού στην κανονικότητα είχε ξεπεραστεί.

Ο εμπαιγμός που υπέστησαν οι εργαζόμενοι τόσους μήνες τώρα από τους μετόχους του καναλιού και η κατάληξη αυτού, ξεπερνάει κάθε όριο ηθικής και λογικής. Με λίγα λόγια οι ίδιοι άνθρωποι που κατέστρεψαν τον σταθμό και ευθύνονται για την εξαθλίωση εκατοντάδων εργαζομένων, έρχονται τώρα και με τον πιο κυνικό και απάνθρωπο τρόπο, ανακοινώνουν το τέλος του καναλιού πετώντας στο δρόμο οικογένειες και παιδιά, αφού πρώτα έχουν στίψει τις ζωές τους.

Εμείς από την πλευρά μας, διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ MEGA”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα