Ο Μαρινάκης κρατά “διασωληνωμένο” το MEGA

Ο Μαρινάκης κρατά “διασωληνωμένο” το MEGA
Τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού MEGA Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μέτοχος του σταθμού αποπλήρωσε μέρος οφειλών του σταθμού στην Digea, δίνοντας έτσι παράταση ζωής, αν και σε τηλεοπτική καταστολή, στο μεγάλο κανάλι

Αποσοβήθηκε για μια ακόμη φορά το “μαύρο” στο MEGA, αυτή τη φορά έπειτα από ενέργειες του παρόχου ψηφιακού σήματος DIGEA. Σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις της περασμένης χρονιάς, όταν και η DIGEA απείλησε να υποβαθμίσει το ψηφιακό σήμα του σταθμού, για οφειλές 1 εκατομμυρίου, ο τηλεοπτικός σταθμός είχε έρθει σε συμφωνία για ρύθμιση οφειλών. Οφειλές που προφανώς δεν εξυπηρετούνταν ακόμη και μετά τη ρύθμιση, επαναφέροντας τον κίνδυνο διακοπής μετάδοσης του σήματος.

Ωστόσο, η εν λόγω απειλή για μαύρο απομακρύνθηκε έπειτα από ενεργοποίηση των εργαζομένων του σταθμού. Σήμερα, φαίνεται πως ο μέτοχος του MEGA, Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε στην αποπληρωμή κάποιων δόσεων, προκειμένου να μην υπάρξει ο κίνδυνος, ο πάροχος να ρίξει μαύρο στο κανάλι το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για κίνηση που για πολλούς υποδηλώνει την πρόθεση του επιχειρηματία να κάνει βήματα εμπρός στο ζήτημα της λειτουργίας του σταθμού. Ωστόσο, με την κίνησή του αυτή, το μόνο που εξασφαλίζεται είναι πως το κανάλι θα εκπέμπει, παραμένοντας “διασωληνωμένο” τηλεοπτικά και χωρίς νέο πρόγραμμα εδώ και δύο χρόνια.

Από το Μάρτιο του 2017, με προσωρινή απόφαση, διατηρείτο το καθεστώς ρύθμισης οφειλών, με την καταβολή μηνιαίων δόσεων 40 χιλιάδων ευρώ, που ορίστηκε με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου, για τα χρέη του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στην DIGEA.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, οι εργαζόμενοι του MEGA κέρδιζαν τη δικαστική διαμάχη με την DIGEA, με το δικαστήριο να σημειώνει πως. “η απειλούμενη από τη «Digea Ψηφιακός Πάροχος ΑΕ» υποβάθμιση της ποιότητας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος που απαγορεύεται από το νόμο. Επιβάλλει για την ως άνω παράβαση στην εταιρία «Digea Ψηφιακός Πάροχος ΑΕ» τη διοικητική κύρωση της σύστασης όπως αποφεύγει στο μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές και την καλεί να συμμορφώνεται προς τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα