Παρατείνεται η αγωνία για το MEGA

Παρατείνεται η αγωνία για το MEGA
Η είσοδος των γραφείων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA eurokinissi

Προθεσμία για κατάθεση υπομνήματος στο ΕΣΡ μέχρι τις 12 Μαρτίου έλαβαν οι εκπρόσωποι του σταθμού. Παρέμβαση Γλέζου on camera υπέρ των εργαζομένων

Προθεσμία μέχρι την επόμενη Δευτέρα, 12 Μαρτίου, έλαβαν σήμερα οι εκπρόσωποι του MEGA απ’ το ΕΣΡ, προκειμένου να καταθέσουν υπόμνημα για το τι σκοπεύουν να κάνουν με τον σταθμό.

Κατά την ακρόαση οι εκπρόσωποι του καναλιού υποστήριξαν πως από τον Σεπτέμβριο του 2016, οπότε και σταμάτησαν τα δελτία ειδήσεων, ως σήμερα ο σταθμός λειτουργεί ως θεματικός.

Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου πάντως και εφόσον οι μέτοχοι του MEGA δεν εξέφρασαν ενδιαφέρον στην διαδικασία αδειοδότησης, το ΕΣΡ οφείλει να αναστείλει τη λειτουργία του.

Στο μεταξύ, ο Μανώλης Γλέζος προχώρησε σε μία δημόσια παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων του καναλιού. Μιλώντας στην κάμερα των εργαζομένων, υπογραμμίζει πως είναι αδιανόητο να παραμένουν απλήρωτοι 420 άνθρωποι επί 17 μήνες και να αντιμετωπίζουν καταστάσεις ακραίας εξαθλίωσης, όπως το να χρειάζεται να πουλήσουν τις βέρες του γάμου τους ή το σταυρό του παιδιού τους για να τα βγάλουν πέρα.

Ολόκληρη η δήλωση του Μανώλη Γλέζου:

«Κάθε φορά που ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης δεν λειτουργεί με κανονικό τρόπο ή το έχουν «στην κατάψυξη» ή κινδυνεύει να κλείσει, στέκομαι ενάντιος, όπως έχω κάνει πάντα.

Είναι εντελώς αδιανόητο οι 420 εργαζόμενοι στο Mega, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί, να μένουν απλήρωτοι 17 μήνες τώρα, χωρίς να ξέρουν τι θα τους ξημερώσει.

Και μάλιστα όταν έχουν φτάσει σε καταστάσεις ακραίας εξαθλίωσης:

Ένα ζευγάρι πούλησε τις βέρες του γάμου του και το σταυρό του παιδιού του για να κάνει Χριστούγεννα…

Άλλος χάνεις το σπίτι του…

Άλλος φιλοξενείται στους ηλικιωμένους γονείς του…

Καλώ, όχι μόνο κάθε συνάδελφο δημοσιογράφο, όχι μόνο την ΕΣΗΕΑ, αλλά κάθε πολίτη αυτής της χώρας, να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων του Mega.

Καλώ ιδιαιτέρως τα άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν πάθει «αφωνία» για το μεγάλο πρόβλημα των Εργαζομένων του Mega, να σταματήσουν την ανεπίτρεπτη σιωπή τους».

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα