Προσφυγές εργαζομένων στα ΜΜΕ

Προσφυγές εργαζομένων στα ΜΜΕ
Meeting of the four temporary successful bidders with the General Secretary of Information and Communication Lefteris Kretsos, in Athens, Greece on September 5, 2016. / , , 5 2016. SOOC

Ζητούν από το ΣτΕ να ακυρωθεί το σημείο της προκήρυξης του διαγωνισμού που αναφέρεται στον περιορισμό των τηλεοπτικών αδειών

Στον “αγώνα” για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών μπαίνουν πλέον και οι εργαζόμενοι σταθμών οι οποίοι προσέφυγαν με τη σειρά τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Περισσότεροι από 1000 εργαζόμενοι υπέβαλαν δύο συνολικά προσφυγές θέτοντας ζήτημα για τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως με τον τροπο αυτό αυτό συρρικνώνονται οι θέσεις εργασίας και οδηγεί μαθηματικά στην απώλεια τους.

Παράλληλα, αναφέρουν πως η προκήρυξη δημοπράτησης των τεσσάρων αδειών παραβιάζει τα άρθρα 2, 5, 14, 22 και 25 του Συντάγματος, όπως και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Αξίζει να σημειωθεί πως η μια προσφυγή κατατέθηκε από 376 εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, τεχνικών, κ.λπ.) του τηλεοπτικού σταθμού Star και η δεύτερη 630 εργαζομένων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, ΑΝΤ1, Mega και Star.

Την ίδια ώρα, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν την Δευτέρα, κεκλεισμένων των θυρών, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Star  και  της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του  Γιάννη Βαρδινογιάννη. Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

(Φωτό: sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα