Σε πλειστηριασμό οι εφημερίδες του Πήγασου

Σε πλειστηριασμό οι εφημερίδες του Πήγασου

Προχωρούν οι διαδικασίες για τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του Πηγάσου. Τι βγαίνει στο σφυρί στις 26 Ιουλίου

Με το βλέμμα στραμμένο στους οφειλέτες εκδότες τους, οι τράπεζες αναλαμβάνουν η μία μετά την άλλη, τη σκυτάλη, της οριστικής διευθέτησης των καθυστερούμενων δανείων στον χώρο του Τύπου.

Μετά το θέμα του ΔΟΛ  (Βήμα, Νέα κ.α.) και την καταγγελία δανείου, που τότε διοργάνωσε για λογαριασμό των συστημικών τραπεζών, η ανάδοχος τράπεζα, Alpha Bank, σήμερα,  έρχεται στην επικαιρότητα ο «φάκελος» της Πήγασος Εκδοτική ΑΕ του Ομίλου Μπόμπολα, με επικεφαλής Τράπεζα, την ανάδοχο Εθνική.

Για κάθε επιχειρηματικό κοινοπρακτικό δάνειο, υπάρχει μια τράπεζα, κυρίως αυτή που έχει χορηγήσει το μεγαλύτερο τμήμα του δανείου, που αναλαμβάνει να συντονίσει τις διαδικασίες για την καταγγελία του δανείου, των πλειστηριασμών, της εκκαθάρισης και όποιας οδού επιλεγεί, με σκοπό την μέγιστη δυνατή εξόφληση ενός επισφαλούς δανείου.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα δημοσιεύθηκε στην Ιστοσελίδα Δημοσιεύσεων Πλειστηριασμών, ο «φάκελος Πήγασος» . Με δύο ανακοινώσεις,  ορίζεται πλειστηριασμός για τα σήματα του «Εθνους», του «Εθνους της Κυριακής» και της «Ημερησίας» καθώς και ομάδας αυτών, που ανήκουν στον οφειλέτη «Πήγασος Εκδοτική ΑΕ».

Ημερομηνία διεξαγωγής των πλειστηριασμών ορίστηκε η 26η Ιουλίου στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.  Στις συγκεκριμένες ανακοινώσεις, δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή στο  τηλεοπτικό «Mega “.

Σύμφωνα  με τους όρους  της διακύρυξης, ο πλειστηριασμός θα γίνει με πρώτη προσφορά το ποσό των 2,3 εκατ ευρώ για τις ομάδες σημάτων του «Εθνους» και του «Εθνους της Κυριακής» (2.355.000,00) και για 476.000 ευρώ για τα σήματα «Ημερησία».  Ως εγγύηση έχει προβλεφθεί το 30% του παραπάνω τιμήματος.

Εκτός από την Εθνική Τράπεζα που είναι η ανάδοχος τράπεζα, συμμετέχουν η  Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα