Σήμερα ανακοινώνονται οι τηλεοπτικές άδειες – “Παίζεται” του Βρυώνη

Σήμερα ανακοινώνονται οι τηλεοπτικές άδειες – “Παίζεται” του Βρυώνη
Κάμερες έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας Eurokinissi

Σήμερα αναμένεται να μάθουμε τους πέντε ή έξι διεκδικητές των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας για κανάλια ενημερωτικού χαρακτήρα - Την Παρασκευή η απόφαση του ΣτΕ

Το απόγευμα της Τετάρτης και κατόπιν ψηφοφορίας αναμένεται να ανακοινωθούν από το ΕΣΡ τα εταιρικά σχήματα που θα περάσουν στην επόμενη τελική φάση του διαγωνισμού αδειών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα.

Όπως προκύπτει, στην τελική φάση μπαίνουν η Dimera ΑΕ, (Epsilon), ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ, ο ALPHA και το Star. Στον “αέρα” είναι η υποψηφιότητα της Τηλεοπτικής Ελληνικής Α.Ε. του Φίλιππου Βρυώνη, καθώς έχουν εντοπιστεί προβλήματα στον φάκελο που κατατέθηκε. Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τις ανακοινώσεις ακολουθεί -σύμφωνα με το νόμο- το διάστημα της υποβολής των ενστάσεων από την μεριά των συμμετεχόντων από όπου θα προκύψει και η τελική λίστα των υπερθεματιστών.

Την Παρασκευή συνεδριάζει άλλωστε το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να αποφασίσει επί των προσφυγών που κατέθεσαν τηλεοπτικοί σταθμοί και η ΕΙΤΗΣΕΕ με αίτημα την αναβολή ή και την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Εναντίον της προκήρυξης και του χρηματικού ποσού του τιμήματος που ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ για κάθε άδεια έχει προσφύγει η ΕΙΤΗΣΕΕ, ο Alpha, το Star, o ΣΚΑΪ, ο ΑΝΤ1 και το Mega.

Αν γίνει δεκτό το αίτημα των παραπάνω, θα συνεχίσουν να εκπέμπουν με το παρόν, μη ρυθμισμένο καθεστώς. Από την απόφαση του ΣτΕ θα κριθεί και το μέλλον του Mega.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα