Στην τελική ευθεία για τις τηλεοπτικές άδειες

Στην τελική ευθεία για τις τηλεοπτικές άδειες
Κατάθεση των φακέλων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, στο ΕΣΡ. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) eurokinissi

Όπως δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωση, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν και μέτρα στήριξης του Τύπου

Στην τελική ευθεία για την επιλογή από το ΕΣΡ των 6 υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος. Η ανεξάρτητη Αρχή ολοκληρώνει τον έλεγχο των στοιχείων που κατέθεσαν οι τηλεοπτικές εταιρείες, Alpha Δορυφορική Τηλεόραση, ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ, Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ (ΣΚΑΪ), Νέα Τηλεόραση (Star), Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ (Epsilon TV) και Τηλεοπτική Ελλάδας ΑΕ και ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη σχετική λίστα των σταθμών που θα αδειοδοτηθούν.

«Βρισκόμαστε λίγο πριν την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών. Υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο πριν κλείσει ένας τριακονταετής κύκλος ασυδοσίας στο τηλεοπτικό τοπίο», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη..

Το επόμενο στάδιο, μετά την ανακοίνωση της short list με τους υποψηφίους προς αδειοδότηση είναι εκείνο των ενστάσεων από τους εμπλεκόμενους στο διαγωνισμό. Αν υποβληθούν ενστάσεις θα εξεταστούν από το ΕΣΡ, ενώ σε διαφορετική περίπτωση ολοκληρώνεται η αδειοδότηση και οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν το ποσό των 3.5 εκ. ευρώ της πρώτης δόσης για την οριστική απόκτηση της τηλεοπτική άδειας που θα έχει διάρκεια 10 έτη. Στη συνέχεια ο νόμος προβλέπει ότι θα υπάρξουν και θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας που θα προκηρυχθούν από το ΕΣΡΑ.

Στο ραδιόφωνο, ο Νίκος Παππάς έκανε μια πρόβλεψη για τη χορήγηση ως και 20 σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Πρώτα «θα ξεκινήσει η διαδικασία για να αναπτυχθεί το δίκτυο και στη συνέχεια θα περάσουμε στις άδειες των ραδιοφωνικών σταθμών. Θα υπάρξουν και περίπου 20 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Η μετάβαση θα είναι σταδιακή, γι’ αυτό κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί. Η χωρητικότητα πολλαπλασιάζεται, καθώς πλέον θα χωρούν 1.300 σταθμοί» σημείωσε χαρακτηριστικά στη ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν και τα μέτρα στήριξης του Τύπου. Θα προηγηθεί κυβερνητική σύσκεψη και στη συνέχεια θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα