Το νέο ‘μάτι’ του ΕΣΡ

Το νέο ‘μάτι’ του ΕΣΡ

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς παρουσίασε τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα, που θα επιτρέπει στα μέλη του Συμβουλίου να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο το ραδιοτηλεοπτικό περιεχόμενο. Πόσο κόστισε

Το διάδοχο του “πανόπτη”, δηλαδή του λογισμικού που είχε παραλάβει το 2010 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αλλά δε λειτούργησε ποτέ. παρέδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Το προηγούμενο σύστημα είχε παραδοθεί το 2010 και είχε κοστίσει ένα εκατομμύριο 100 χιλιάδες ευρώ. Δε λειτούργησε όμως ποτέ και το 2014 κατέστη και τυπικά ανενεργό.

Η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα επιλέχθηκε μετά από πρόχειρο διαγωνισμό και κόστισε 59.900 ευρώ (50.000 ευρώ συν ΦΠΑ). Κάθε μέλος του ΕΣΡ θα μπορεί να μπαίνει σε αυτή με password και να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο όχι μόνο τα δελτία ειδήσεων 12 τηλεοπτικών σταθμών και 12 ραδιοφώνων πανελλαδικής εμβέλειας, αλλά όλο το πρόγραμμα.

Είναι πλήρως λειτουργική και από κινητό και τάμπλετ, αλλά και από τον υπολογιστή.  Δίδεται η δυνατότητα εύρεσης μέσω σύνθετων αναζητήσεων με λέξεις κλειδιά και χρονικό εύρος και λειτουργεί όλο το 24ώρο 7 ημέρες την εβδομάδα,  διαδικτυακά. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα κατεβάσματος (download) ραδιοτηλεοπτικών κλιπ ή αποθηκευμένων αποσπασμάτων, καθώς και τη δυνατότητα προβολής τηλεοπτικών καρέ ανά 2 δευτερόλεπτα από το ζωντανό πρόγραμμα, για την άμεση πληροφόρηση σχετικά με τη ροή του προγράμματος.

Την παράδοση του νέου συστήματος και τη σύγκριση με τον προηγούμενο “πανόπτη” σχολίασε ο κ.Παππάς μέσω twitter.

Κατά την παράδοση, η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα παρουσιάστηκε αναλυτικά στα μέλη του ΕΣΡ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα