Τραυματισμοί, μπουγέλα και φυγάδευση στη συνεδρίαση του ΕΔΟΕΑΠ

Τραυματισμοί, μπουγέλα και φυγάδευση στη συνεδρίαση του ΕΔΟΕΑΠ

Πρωτοφανής ένταση επικράτησε στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, η οποία ξεκίνησε στις 14:00 και τελείωσε λίγο μετά τις 23:00

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση με προπηλακισμούς, έντονες αντεγκλήσεις, αποχώρηση της προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ και περίπου 300 μέλη της γενικής συνέλευσης να παραμένουν στην αίθουσα από τις 2 το μεσημέρι, έληξε στις 11:30 το βράδυ του Σαββάτου η γενική συνέλευση του ταμείου των δημοσιογράφων.

Η πρόεδρος του Ταμείου, Ελένη Σπανοπούλου, φυγαδεύτηκε άρον άρον εν μέσω γενικής κατακραυγής, όταν, μετά από περισσότερες από έξι ώρες συνεδρίασης, δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε ψηφοφορία επικαλούμενη θέμα απαρτίας.

Κατηγορήθηκε ότι σε όλη τη διάρκεια της συνέλευσης προσπάθησε να καθυστερήσει τις διαδικασίες, προκειμένου τελικά πολλοί από τους παρόντες, μετά από τις πολλές ώρες αναμονής, να αποχωρήσουν.

Επικράτησε μεγάλη ένταση από τους οργισμένους δημοσιογράφους οι οποίοι απαίτησαν να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία και επιχείρησαν να την σταματήσουν.

Η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ δέχθηκε επίθεση, ενώ μια παρευρισκόμενη της πέταξε νερό. Στο επεισόδιο τραυματίστηκε και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος που είχε χάσει την ακοή του κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ σε πορεία κατά του Μνημονίου, όταν είχε σκάσει δίπλα του χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Από την αρχή της διαδικασίας το προεδρείο του Ταμείου δέχθηκε σφοδρή κριτική για το θέμα της ρευστοποίησης ομολόγων. Η θέση της διοίκησης του Ταμείου ήταν ότι τα χρήματα που είχε καταθέσει στην ΤτΕ ήταν μετρητά και ότι δεν γνώριζε μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι οι εκταμιεύσεις που έκανε μετά το PSI οδηγούσαν σε “σπάσιμο ομολόγων” από την μερίδα του ΕΔΟΕΑΠ στην ΤτΕ.

Όσοι άντεξαν ψήφισαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατά του ισολογισμού του 2011, του προϋπολογισμού 2012 και των πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου στέλνοντας σαφέστατα ένα μήνυμα απόλυτης αμφισβήτησης τόσο για τους χειρισμούς της διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείου όσο και για την υπόλοιπη δράση του.

Με ομοφωνία πέρασε ψήφισμα, για το οποίο αναμένεται να τεθεί θέμα νομιμότητας, καθώς εγκρίθηκε αφού είχε αποχωρήσει και ο αντιπρόεδρος του ταμείου που τελούσε χρέη προέδρου της γενικής συνέλευσης.

Η Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε τα εξής:

1. Απαιτεί άμεση ανάκληση όλων των περικοπών των συντάξεων και θεμελιωδών παροχών στους ασφαλισμένους.

2. Ζητεί να επιστρέψουν κυβέρνηση και ΤτΕ κλεμμένα και κουρεμένα αποθεματικά του Ταμείου.

3. Οι ανάγκες του Ταμείου να καλυφθούν από κυβέρνηση και εργοδότες.

4. Καταψηφίζει τον απολογισμό και όλες τις προτάσεις του ΔΣ.

5. Ζητεί διαχειριστικό έλεγχο των πεπραγμένων διοίκησης με ευθύνη συνδικαλιστικών ενώσεων και βοήθεια ανεξάρτητων φορέων που θα επιλέξουμε.

6. Αίρει την εμπιστοσύνη της στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και ζητεί άμεση παραίτηση μελών του και εκλογή προσωρινής διοίκησης από ΓΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα