Καμικάζι αγάπη μου. Η θρυλική ταινία του Στάθη Ψάλτη

Καμικάζι αγάπη μου. Η θρυλική ταινία του Στάθη Ψάλτη

Η ταινία στην οποία ο Στάθης Ψάλτης έχασε τις αισθήσεις του όταν, σύμφωνα με το σενάριο, η συμπρωταγωνίστριά του έπεσε επάνω του. Η ατάκα που άφησε εποχή (Vid)

Από τη Μηχανή του Χρόνου:

«Στάθη, είσαι πολύ ντόμπρο παιδί», έλεγε γεμάτη έρωτα η Βέτα Μπετίνη στον Στάθη Ψάλτη. Η ταινία «Καμικάζι αγάπη μου», ήταν από τις πιο επιτυχημένες της δεκαετίας του 80, μετά το «Βασικά Καλησπέρα σας» και την ατάκα που άφησε εποχή: «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος».

Ο Ψάλτης υποδυόταν έναν νέο της εποχής που ονειρευόταν να αγοράσει μια μηχανή μεγάλου κυβισμού. Μοναδικό και αξεπέραστο εμπόδιο για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα ήταν η έλλειψη χρημάτων. Αποφάσισε λοιπόν να εργαστεί σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο ως σερβιτόρος.

Αφεντικό του ήταν η Χριστίνα Λιβανού (Βέτα Μπετίνη), η οποία τον ερωτεύτηκε παράφορα και τον διεκδικούσε επίμονα. Εκείνος, στην προσπάθεια του να την αποφύγει βρισκόταν μονίμως σε μπελάδες. Μια από τις πιο κωμικές σκηνές της ταινίας ήταν όταν η Μπετίνη κυνηγούσε μανιωδώς τον Ψάλτη για τον ρίξει στο κρεβάτι.

 

Στο τέλος, η ηθοποιός με το «μεγάλο της εκτόπισμα», κατάφερε να τον «στριμώξει», αλλά όπως έχει διηγηθεί ο Στάθης Ψάλτης χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της συγκεκριμένης σκηνής, έχασε στην πραγματικότητα τις αισθήσεις του όταν η Βέτα Μπετίνη έπεσε επάνω του! Δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πανικοβλήθηκε από την αίσθηση ασφυξίας που ένιωσε.

 

Στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, πρωταγωνιστούν εκτός από τον Στάθη Ψάλτη και η αγαπημένη του εκείνη την εποχή, Καίτη Φίνου, αλλά και το πιο επιτυχημένο καστ της εποχής: Σταμάτης Γαρδέλης, Ρένα Παγκράτη, Σοφία Αλιμπέρτη, Νίκος Παπαδόπουλο.

Εδώ ακούγεται για πρώτη φορά το τραγούδι «Με λένε Αλέξη σε λένε Σοφία», που έγραψε ο Σταμάτης Γαρδέλης για τη Σοφία Αλιμπέρτη, η οποία στις ταινίες εκείνης της δεκαετίας συνήθως υποδύοταν το κορίτσι του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα