Μηχανή του Χρόνου: Οι ερωτικοί ναοί με τα εκατοντάδες γλυπτά

Οι ναοί του Κατζουράχο στην Ινδία. Ο αρχαιολογικός χώρος, στην περιοχή Μάντια Πραντές, περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Τι είναι το ταντρικό σεξ

Από τη mixanitouxronou.gr:

Οι ναοί του Κατζουράχο, αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης για την Ινδία. Πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο, στην περιοχή Μάντια Πραντές, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κάποιοι από αυτούς τους ινδουιστικούς ναούς, είναι γνωστοί για τα ερωτικά γλυπτά τους.

Φιλοξενούν πολυάριθμα αγαλματίδια, που αναπαριστούν άνδρες, γυναίκες ακόμα και ζώα να συμμετέχουν σε σεξουαλικές σκηνές. Η ερωτική πράξη δεν αποτελούσε ταμπού την εποχή που οικοδομήθηκαν οι ναοί. Μάλιστα θεωρείτο ότι τα συγκεκριμένα αγαλματίδια αποτελούσαν κάποιου είδους ερωτικό εγχειρίδιο, όπως το Κάμα Σούτρα.

Οι ναοί κατασκευάστηκαν από την δυναστεία των Τσαντέλα, μεταξύ 10ου και 13ου αιώνα μ.Χ. Φτιάχτηκαν 85 ναοί δυο διαφορετικών θρησκειών – του Ινδουισμού και του Τζαϊνισμού. Από αυτούς διασώζονται σήμερα μόλις 20. Οι περισσότεροι καταστράφηκαν από τους στρατιώτες του σουλτανάτου του Δελχί, που είχε διαφορετικές αντιλήψεις για την απελευθέρωση και την απενοχοποίηση της ερωτικής συνεύρεσης.

Ταντρικό σεξ

Το μυστήριο πίσω από τον διάχυτο ερωτισμό των γλυπτών, με τον καιρό αποδόθηκε και στο μεσαιωνικό ταντρικό θρησκευτικό κίνημα που ως σκοπό έχει τον αυτοέλεγχο στην συνουσία, με στόχο την πνευματική ανόρθωση του ανθρώπου. Το ταντρικό σεξ περιορίζει το άγγιγμα στην επαφή. Οι πνευματικοί δάσκαλοί του δίδασκαν πως μπορούν οι άνθρωποι να διοχετεύουν σωστά την σεξουαλική τους ενέργεια. Για παράδειγμα, πως μπορεί να έρθουν σε οργασμό δυο ερωτικοί σύντροφοι μέσα από μόνο ένα φιλί.


Στο Tάντρα, τα γεννητικά όργανα του άνδρα ονομάζονται lingam και της γυναίκας yoni (στα σανσκριτικά). H ένωση των δύο, στα ταντρικά κείμενα, σημαίνει «άπειρο». Oι πρακτικές κατά τη διάρκεια της επαφής προσανατολίζονταν στο να παρατείνουν το χρόνο συνεύρεσης.

Aναπνοή. Είναι σημαντικό το ζευγάρι να μάθει να αναπνέει αργά και να εκπνέει πάντα ηχηρά. Διαλογισμός. Tο ζευγάρι ξαπλώνει στην αριστερή του πλευρά, ο ένας πίσω από τον άλλον. Oι σύντροφοι συγκεντρώνονται στην αναπνοή τους και αφού χαλαρώσουν, στρέφουν την προσοχή τους στην αναπνοή του συντρόφου τους. Mπορούν να εφαρμόσουν την «αρμονική αναπνοή», όπου εισπνέουν, κρατούν την αναπνοή και εκπνέουν μαζί, ή την «αμοιβαία αναπνοή», όπου όταν ο ένας εισπνέει, ο άλλος εκπνέει. Kατά τη διάρκεια αυτής της πρακτικής είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουν οι σύντροφοι την ενέργεια που τους διαπερνά κατά μήκος του σώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

«Η άφιξη του τρένου». Η μαγνητοσκόπηση των 0:50 δευτερολέπτων που έγινε το 1895 από τους αδερφούς Λυμιέρ. Οι θεατές τρομοκρατήθηκαν επειδή νόμιζαν ότι θα τους χτυπούσε το τρένο
O «τατουατζής» που δημιούργησε τον «άνθρωπο-ζέβρα». Χτύπαγε τατουάζ σε βασιλιάδες και σε χιλιάδες στρατιώτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

ADVERTISING

SHARE: