ΑΕΠΙ: Νίκη εναντίον των τραπεζών για τους δημιουργούς

ΑΕΠΙ: Νίκη εναντίον των τραπεζών για τους δημιουργούς
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Αποδεσμεύτηκαν δύο εκατ. ευρώ μετά την έκδοση προσωρινής διαταγής από το Δικαστήριο

Αποδεσμεύτηκαν σχεδόν δύο εκατ. ευρώ για να αποδοθούν σε Έλληνες και ξένους δημιουργούς μετά από δικαστικές ενέργειες (κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής) της προσωρινής επιτρόπου της ΑΕΠΙ Μαρίας Βλάχου.

Στη δικαστική διαδικασία άσκησαν παρεμβάσεις υπέρ τα Σωματεία ΑΣΜΑ 450+ και ΥΠΕΡΒΑΣΗ και Ένωση Ελλήνων Έκδοτων Μουσικής.

Υπενθυμίζεται πως ενώ η κυβέρνηση με νόμο αποδέσμευσε τα σχεδόν πέντε εκατ. ευρώ που είχε δεσμεύσει το Δημόσιο για οφειλές της εταιρείας προς αυτό, σε πρώτη φάση Eurobank, Εθνική και Alpha Bank δέσμευσαν το ποσό. Μετά τις ενέργειες της επιτρόπου αποδεσμεύτηκε και εν μέσω της διανομής με 2.5 περίπου ευρώ στα ταμεία, η Alpha Bank δεσμεύει ξανά το υπόλοιπο κατόπιν άσκησης ανακοπής από την Eurobank και δέσμευσης εις χείρας τρίτων του οφειλουμένου ποσού.

Ευτυχώς μετά από τις έντονες προσπάθειες όλων των ενδιαφερομένων παραπάνω αναφερομένων πλευρών, το ποσό μετά την έκδοση προσωρινής διαταγής από το Δικαστήριο αποδεσμεύεται και θα αποδοθεί στους δημιουργούς. Η δέσμευσή του από τις τράπεζες ήταν παράνομη καθώς ο νόμος ορίζει πως το ποσό αποδεσμεύεται αποκλειστικά για να δοθεί σε δημιουργούς και κρίνεται «ακατάσχετο και αδέσμευτο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα