Κορκίδης: Απόλυτα επιτυχημένο το κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή

Κορκίδης: Απόλυτα επιτυχημένο το κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή
Βασίλης Κορκίδης Eurokinissi

"Δεν παλέψαμε 7 χρόνια για το κορυφαίο θέμα της κυριακάτικης αργίας, ώστε να τα παρατήσουμε τώρα", δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ

«Το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, τη θεσμοθετημένη Κυριακή, της 7ης Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς, είχε απόλυτη επιτυχία, τόσο από τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των εμπόρων, αρκετών πολυκαταστημάτων, αλλά και πολλών επώνυμων αλυσίδων, όσο και από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης και συνέχισε ότι «η πλέον εκκωφαντική απάντηση καταγράφεται από την απουσία των καταναλωτών, που γύρισαν τη πλάτη σε όσους σκόπιμα εξήγγειλαν ότι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι όλα ανοικτά τη Κυριακή, σε όλη την Ελλάδα».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Σήμερα μετρήσαμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας και σαφέστατα έχουμε πολύ περισσότερους φίλους. Τους ευχαριστούμε πολύ, όλους».

Οι εμπορικοί σύλλογοι, οι εργαζόμενοι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η ΕΣΕΕ, αναφέρει στη δήλωσή του ο Β. Κορκίδης, «δεν παλέψαμε 7 χρόνια για το κορυφαίο θέμα της κυριακάτικης αργίας, ώστε να τα παρατήσουμε τώρα».

Όπως εκτιμά, η επιχειρούμενη απελευθέρωση σε συγκεκριμένες περιοχές, θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση, με ορατό τον κίνδυνο των 52 εργάσιμων Κυριακών και μία τέτοια επιλογή, όπως πρόσθεσε, το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου προς όφελος των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και την εξαγωγή κεφαλαίων που με αιματηρές θυσίες και capital controls προσπαθεί η χώρα και η κοινωνία της να κρατήσουν στην εθνική οικονομία.

«Είναι λοιπόν τώρα απαραίτητο να δείξουμε με τη δύναμη που μας έδωσαν οι Έλληνες καταναλωτές, σε όλα τα κόμματα και να ζητήσουμε από τους βουλευτές τους να μην στηρίξουν και να μην ψηφίσουν στην Βουλή την απελευθέρωση των Κυριακών» κατέληξε ο Β. Κορκίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα