Ποια Black Friday, έρχεται ολόκληρη Cyber Week

Ποια Black Friday, έρχεται ολόκληρη Cyber Week

Cyber Monday σήμερα με προσφορές μόνο για ηλεκτρονικές αγορές και αντίστοιχη εβδομάδα προσφορών απ' τα e-shop 1-7 Δεκεμβρίου

Ο χαμός της περασμένης Παρασκευής, γνωστής και ως Black Friday, πέρασε και σήμερα Δευτέρα τα καταστήματα έχουν και πάλι προσφορές για αγορές μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο ακόμη μιας ξενόφερτης εμπορικής κίνησης που λέγεται Cyber Monday.

Όσοι λοιπόν δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να κάνουν τις αγορές τους την περασμένη Παρασκευή μπορούν σήμερα να βρουν αντίστοιχες προσφορές αλλά μόνο για ηλεκτρονικές αγορές.

Η Cyber Monday είναι επίσης ένα καινούργιο εισαγόμενο αγοραστικό έθιμο που στις ΗΠΑ γιορτάζεται τη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, απ’ το 2005.

Δεν τελειώνει όμως εδώ. Έρχεται ολόκληρη εβδομάδα προσφορών, η λεγόμενη Cyber Week, που στην Ελλάδα διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά φέτος, απ’ την  Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, απ’ τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.).

Κατά το διάστημα αυτό, πλήθος ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχει ελκυστικές προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό, προτρέποντάς το να “βιώσει” την online αγοραστική εμπειρία.

Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου πραγματοποιείται στα πρότυπα του Αμερικανικού Cyber Monday, ενώ πολλές ακόμα χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Αυστραλία κ.α. οργανώνουν αντίστοιχες ημέρες.

Την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο GR.EC.A., υπερδιπλασιάστηκε -σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά- η συμμετοχή των ηλεκτρονικών καταστημάτων, τα οποία ξεπέρασαν στο σύνολο τα 250. Υπήρξε, επίσης, ιδιαίτερα θετική αποδοχή από τους online καταναλωτές, αφού καταγράφηκε συγκριτική αύξηση του τζίρου κατά 69,59% την συγκεκριμένη εβδομάδα σε σχέση με την αντίστοιχη του 2015, καθώς και αύξηση κατά 28,17% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημερολογιακά εβδομάδα (24 – 30 Νοεμβρίου).

Ο θεσμός -πλέον- της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013 και μέχρι σήμερα αξιολογείται ως ιδιαίτερα πετυχημένος.

Για τη διευκόλυνση των καταναλωτών, ο GR.EC.A. θα δώσει στη δημοσιότητα επίσημη λίστα με τα ηλεκτρονικά καταστήματα που θα ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους στην Εβδομάδα με αξιόλογες προσφορές, οι οποίες έφτασαν έως και το 70% το 2016. Στη εν λόγω λίστα συμμετείχαν μεγάλα brands όπως για παράδειγμα Media Markt, Public, MyShoe, Intersport, You, Viva, Travelplanet24, Pharmacy295, Kafkas, Maison Marasil, και πάρα πολλά άλλα ακόμα.

Σημαντική ήταν επίσης και η συμβολή των μηχανών σύγκρισης τιμών Skroutz.gr και BestPrice.gr στην προβολή των προσφορών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα