Αλλαγή φρουρας στη γενικη γραμματεία της Ενωσης Τραπεζών

Αλλαγή φρουρας στη γενικη γραμματεία της Ενωσης Τραπεζών

Νέα γενική γραματέας η καθηγητρια Χαρά Απαγαλάκη στη θέση του καθηγητή, κ Χρ. Γκόρτσου

Αλλαγή σκυτάλης στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, με τον επι 17 αυναπτά ετη γενικό γραμματέα, καθηγητή, Χρηστο Γκόρτσο να παραδίδει τη σκυτάλη στην καθηγήτρια, κυρία Χαρά Απαγαλάκη.

Οπως ηδη εχει γραψει το news247, ο κύριος Γκορτσος αποχωρεί για προσωπικούς τπυ λόγους που σχετίζονται νε την ακαδημαική του καριέρα.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) στη σημερινή συνεδρίασή του, και μετά από συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης, επέλεξε ομόφωνα ως νέα Γενική Γραμματέα της ΕΕΤ την Καθηγήτρια Χαρούλα Απαλαγάκη στη θέση του αποχωρούντος Γενικού Γραμματέα Καθηγητή Χρήστου Γκόρτσου. Η μετάπτωση θα γίνει την 1η Μαρτίου.

Η κα Απαλαγάκη είναι Καθηγήτρια Αστικού Δικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, interim Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, μέλος του Δ.Σ. και Νομική Σύμβουλος της ίδιας τράπεζας, μέλος του Νομικού Συμβουλίου της ΕΕΤ και μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών σε ζητήματα αστικού και διοικητικού δικονομικού δικαίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε επίσης ομόφωνα τις θερμότατες ευχαριστίες του στον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα για την ουσιαστική και μακροχρόνια συμβολή του στην αποτελεσματική λειτουργία της ΕΕΤ. Ο κος Γκόρτσος θα παραμείνει Σύμβουλος του Δ.Σ. της ΕΕΤ σε θέματα τραπεζικής ρύθμισης και εποπτείας.

Δήλωση του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα της ΕΕΤ Καθηγητή Χρήστου Γκόρτσου

Tην 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους αποχωρώ από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) μετά από 26 χρόνια διαρκούς συνεργασίας, τα τελευταία 17 (σχεδόν) από τα οποία έχοντας διατελέσει Γενικός Γραμματέας της. Ο λόγος της αποχωρήσεώς μου συνδέεται αποκλειστικά με το φόρτο του ακαδημαϊκού έργου που έχω αναλάβει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με το οποίο και θα απασχοληθώ σε πλήρη βάση.

Θέλω να εκφράσω θερμότατες τις ευχαριστίες μου στις Διοικήσεις των τραπεζών που με τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια με την εμπιστοσύνη τους και στα ικανότατα τραπεζικά στελέχη με τα οποία συνεργάστηκα και συνδιαμορφώσαμε τις θέσεις του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τα καταστατικά όργανα της ΕΕΤ. Ιδιαίτερες είναι οι ευχαριστίες μου και στους πολύτιμους συνεργάτες μου στη Γενική Γραμματεία της ΕΕΤ, η συνδρομή των οποίων ήταν καθοριστική για την ποιότητα του έργου που επιτελέστηκε από την ΕΕΤ κατά τη διάρκεια της θητείας μου.

Εύχομαι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο – όπως πάγια πρεσβεύω και έχω τεκμηριωμένα διατυπώσει εγγράφως – δεν υπήρξε η αιτία της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αλλά υπέστη (μεταξύ πολλών άλλων τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας) τις αρνητικές συνέπειές της, να κατορθώσει να εξέλθει με επιτυχία το συντομότερο δυνατόν από τη δυσμενή συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία 7 χρόνια και να μπορέσει, με την καθοριστική συνδρομή της ΕΕΤ ως φορέα εκπροσωπήσεώς του, να επιτελέσει εκ νέου και αποτελεσματικά τον βασικό σκοπό του: μοχλό αναπτύξεως της ελληνικής οικονομίας.

Εύχομαι επίσης ολόθερμα στη διάδοχό μου, Καθηγήτρια Χαρούλα Απαλαγάκη, να έχει μια λαμπρή πορεία στη νέα της θέση, ακολουθώντας το παράδειγμα των προκατόχων μου και συνεχίζοντας το δικό της ήδη καταξιωμένο έργο.

ADVERTISING

SHARE: