Αποχωρούν οι ελεγκτές της τρόικας από την Αθήνα

Αποχωρούν οι ελεγκτές της τρόικας από την Αθήνα
Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκε την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Επιβεβαίωσε η Κομισιόν ότι αποχωρούν οι τροϊκανοί από την Ελλάδα. Μήνυμα ότι δεν πρόκειται για "εμπλοκή" στις διαπραγματεύσεις. Πότε θα επιστρέψουν

Την αποχώρηση των αξιωματούχων της τρόικας από την Αθήνα επιβεβαίωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, σημειώνοντας ότι η αποχώρηση δεν αποτελεί ένδειξη εμπλοκής των διαπραγματεύσεων.

Ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ ανέφερε ότι στην Αθήνα θα παραμείνουν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας, προσθέτοντας ότι η “φυσική παρουσία” των αξιωματούχων δεν είναι αναγκαία για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αποχώρηση της τρόικας “αποφασίστηκε από καιρό”.

“Δεν αποτελεί ένδειξη προβλήματος. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και οι συζητήσεις προχωρούν. Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουν σε άμεσο αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ.

Σε απάντηση στη “δραματοποίηση” του γεγονότος από τον Τύπο, ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ επισήμανε ότι κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι συζητήσεις ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, υπήρξαν εντατικές και παραγωγικές, σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος και αναμένεται να συνεχιστούν σύντομα στην Αθήνα. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε, επίσης, ότι στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής, η τρόικα έχει επισκεφθεί την Αθήνα τρεις φορές.

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκθεση αξιολόγησής της τρόικας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ωστόσο, παρέπεμψε στη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία τα συμπεράσματα της αξιολόγησης αναμένονται τον Οκτώβριο.

Τέλος, ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα σε μία εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα