Αποστόλου: Εντός του έτους η κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί

Με τους εκπροσώπους των Ενώσεων των παραγωγών της Αργολίδας, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από το χαλάζι και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, συναντήθηκε στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2017 στο ξενοδοχείο Αμαλία στο Ναύπλιο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου. Για τη συνάντηση υπήρξε αίτημα του κυβερνητικού βουλευτή Γιάννη Γκιόλα, στο οποίο συνηγόρησε και η περιφέρεια Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσσος Χειβιδόπουλος. Στη συνάντηση  παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές.
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
Με τους εκπροσώπους των Ενώσεων των παραγωγών της Αργολίδας, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από το χαλάζι και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, συναντήθηκε στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2017 στο ξενοδοχείο Αμαλία στο Ναύπλιο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου. Για τη συνάντηση υπήρξε αίτημα του κυβερνητικού βουλευτή Γιάννη Γκιόλα, στο οποίο συνηγόρησε και η περιφέρεια Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσσος Χειβιδόπουλος. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε μονάδα οινοποιίας και αποσταγματοποιίας στο Αίγιο

«Εντός του έτους θα καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί», δήλωσε από το Αίγιο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, προσθέτοντας ότι το κρασί αποτελεί την αιχμή του δόρατος των ελληνικών εξαγωγών.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του σε μονάδα οινοποιίας και αποσταγματοποιίας στο Αίγιο, ο Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε ότι «αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη στήριξη της ελληνικής αμπελουργίας και της οινοποιίας».

Επίσης, ο υπουργός σημείωσε ότι «το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στηρίζει έμπρακτα τον αμπελο-οινικό τομέα, τόσο με το πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, όσο και με τα ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα και τα ειδικά προγράμματα προώθησης οίνου σε τρίτες χώρες», που αποτελούν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το μοχλό ανάπτυξης για τον κλάδο».

(Πηγή: ΑΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: