Αυγουλέας: Ο Βαρουφάκης δεν μπορεί να καταγγέλλει αυτά που πρότεινε

Αυγουλέας: Ο Βαρουφάκης δεν μπορεί να καταγγέλλει αυτά που πρότεινε

Ο καθηγητής τραπεζικού δικαίου και χρηματοοικονομικών αγορών μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για τις διαπραγματεύσεις του 2015, την κρίση της Δικαιοσύνης και την ανάγκη δημιουργίας μιας "κακής τράπεζας"

«Όταν μια χώρα βρίσκεται υπό πίεση, είναι λογικό να συζητήσει το διπλό νόμισμα και όλες τις λύσεις που μπορεί να υπάρξουν για να βγει από την κρίση. Στο τέλος όμως, κρίνεται από αυτά που κάνει και όχι από αυτά που συζητάει» στην εκπομπή ” Πολύ νωρίς για να είμαι εδώ” με τον Αλέξανδρο Κλώσσα στο Ραδιόφωνο 24/7 ο καθηγητής τραπεζικού δικαίου και χρηματοοικονομικών αγορών στο Εδιμβούργο Αιμίλιος Αυγουλέας σχολιάζοντας το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν μπορεί κάποιος να καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος πρότεινε.

Εκτίμησε ότι θα γίνει κούρεμα χρέους κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά σημείωσε ότι θα πρέπει να σοβαρευτούν και οι θεσμοί στην Ελλάδα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι δεν μπορεί η δικαιοσύνη να αποφασίζει ότι απαγορεύονται αναδρομικά οι φοροέλεγχοι σε φοροφυγάδες, απόφαση που δεν έχει ληφθεί σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

Αναφερόμενος στις τράπεζες, είπε ότι πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν πρόβλημα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Πρόσθεσε ότι η Ιταλική κυβέρνηση σώζει τράπεζες, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια την κοινοτική οδηγία που υπάρχει και απαίτησε η Γερμανία. Πρόσθεσε ότι αυτό θα αλλάξει το 2018.

Για την Ελλάδα, είπε ότι έγιναν λάθη και όχι εγκλήματα και επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας μια «κακής τράπεζας», η οποία θα αναλάβει τα προβλήματα των άλλων τραπεζών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα