Αυτές είναι οι πιο ανταγωνιστικές χώρες του κόσμου

The Empire State Building's lights, which normally lit in brilliant colors, are dimmed Monday, Oct. 2, 2017 in New York, in sympathy for the victims and others affected of the mass shooting in Las Vegas. (AP Photo/Kathy Willens)
The Empire State Building's lights, which normally lit in brilliant colors, are dimmed Monday, Oct. 2, 2017 in New York, in sympathy for the victims and others affected of the mass shooting in Las Vegas. (AP Photo/Kathy Willens) AP

Η κατάταξη αξιολογεί περίπου 140 χώρες με διάφορους παράγοντες, από το οργανωμένο έγκλημα έως το κόστος απόλυσης και τη συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό. Ποια είναι η πιο ανταγωνιστική;

Οι πιο ανταγωνιστικές χώρες στον κόσμο ανακοινώθηκαν από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) την περασμένη Τρίτη στην ετήσια Έκθεση για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα.

Η κατάταξη αξιολογεί περίπου 140 χώρες με διάφορους παράγοντες, από το οργανωμένο έγκλημα έως το κόστος απόλυσης και τη συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό.

Στη συνέχεια, οι χώρες έλαβαν μία βαθμολογία για δώδεκα βασικούς «πυλώνες» – όπως οι υποδομές, η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη, η αποδοτικότητα στην αγορά εργασίας και η καινοτομία.

Στην έκθεση διαπιστώθηκε ότι οι αναδυόμενες οικονομίες γίνονται όλο και καλύτερες στην καινοτομία, ενώ γενικότερα η ευελιξία της αγοράς εργασίας και η προστασία των εργαζομένων είναι εξίσου απαραίτητοι παράγοντες για την ανταγωνιστικότητα και την κοινή ευημερία μιας χώρας.

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τις χώρες που βρίσκονται στην κορυφή:

10. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 43,169 δολάρια

Διακρίνεται για: Τα ιδρύματα, την υγεία και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Αυτές είναι οι πιο ανταγωνιστικές χώρες του κόσμου

9. ΙΑΠΩΝΙΑ

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 38,917 δολάρια

Διακρίνεται για: Την επιχειρηματική πολυπλοκότητα

Αυτές είναι οι πιο ανταγωνιστικές χώρες του κόσμου

8. ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 40,096 δολάρια

Διακρίνεται για: Την τεχνολογική ετοιμότητα

Αυτές είναι οι πιο ανταγωνιστικές χώρες του κόσμου

Δείτε και τις υπόλοιπες χώρες στο Fortunegreece

(AP Photo/Kathy Willens)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece

ADVERTISING

SHARE: