Bild: Η Γερμανία προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα 416,7 εκατ. ευρώ

Bild: Η Γερμανία προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα 416,7 εκατ. ευρώ
An EU and a Greek flag fly in front of the ancient Parthenon temple, in Athens, on Wednesday, April 9, 2014. Greece announced Wednesday it was returning to international bond markets for the first time in four years amid growing signs of confidence in the country at the forefront of the European debt crisis. (AP Photo/Petros Giannakouris) AP

Το ποσό είναι "κλειδωμένο" στην Bundesbank και απαιτείται το πράσινο φως του γερμανικού κοινοβουλίου για να εκταμιευθεί

Το ποσό των «416,7 εκατομμύρια ευρώ προτίθεται να επιστρέψει το Βερολίνο στην Ελλάδα» αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Η Αθήνα μπορεί να ελπίζει σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από κέρδη επιτοκίων ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στην κατοχή της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank). επισημαίνει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Το άρθρο της Bild επισημαίνει ωστόσο ότι «το ποσό αυτό είναι “κλειδωμένο” στον προϋπολογισμό και απαιτείται το πράσινο φως του γερμανικού κοινοβουλίου για να εκταμιευθεί».

«Προϋπόθεση για την εκταμίευση είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής, καθώς και η ανάγκη για περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα» καταλήγει η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα της Bild:

(Φωτό: AP / Πέτρος Γιαννακούρης)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα