‘Black Friday’ σε τράπεζες και εφορία ζητά η ΕΣΕΕ

‘Black Friday’ σε τράπεζες και εφορία ζητά η ΕΣΕΕ
Κόσμος έξω από το κατάστημα Media Markt για τις προσφόρες της "Black Friday", την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016. Η Black Friday γιορτάζεται παραδοσιακά την επόμενη της ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving) στις ΗΠΑ, την Παρασκευή δηλαδή μετά την 4η Πέμπτη κάθε Νοεμβρίου και αποτελεί αφορμή για προσφορές στα καταστήματα και σηματοδοτώντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Η συγκεκριμένη Παρασκευή ξεκίνησε ως θεσμός από τις ΗΠΑ αλλά σύντομα έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

"Δυστυχώς έχουμε «Blood Friday», αφού δάνεια και φόροι μας έχουν πιει το αίμα, χωρίς μάλιστα ιδιαίτερη προτίμηση στην ημέρα", επισημαίνει σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης

Θα ήταν ευχής έργο, να είχαμε « Black Friday» στα ταμεία των τραπεζών και της εφορίας εκτός από τα εμπορικά καταστήματα, επισημαίνει σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης με αφορμή τη σημερινή ημέρα προσφορών που εφαρμόζουν πολλά καταστήματα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι “δυστυχώς εκεί έχουμε «Blood Friday», αφού δάνεια και φόροι μας έχουν πιει το αίμα, χωρίς μάλιστα ιδιαίτερη προτίμηση στην ημέρα. ”

Ο κ. Κορκίδης εκτιμά ότι τέτοιου είδους πρακτικές “δεν θα δώσουν λύση στο γενικό πρόβλημα της μειωμένης κατανάλωσης στην ελληνική αγορά, δεν παύει, όμως, να είναι μια προσπάθεια προσέλκυσης των καταναλωτών, πριν τις γιορτές είτε για να δουν, είτε να αγοράσουν. “

Σημειώνει ακόμη ότι οι καταναλωτές μπορεί να κατακλύζονται με διαφημίσεις υψηλών εκπτώσεων από επώνυμες αλυσίδες, εμπορικά και εκπτωτικά κέντρα, αλλά δεν αποκλείεται κανένας μικρομεσαίο έμπορο να συμμετέχει, εάν το επιθυμεί, είτε ως επιχείρηση, είτε σε τοπικό επίπεδο ως εμπορικός σύλλογος.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σημειώνει ακόμη ότι για κάποιους κλάδους, όπως τα ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά και τα είδη τεχνολογίας, από όπου άλλωστε ξεκίνησε η ιδέα, η «Black Friday» ίσως βοηθήσει να αναπληρώσουν κάτι από το κακό δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, καθώς σε πολλά είδη δεν υπάρχει φθινοπωρινή ή χειμερινή σεζόν, όπως συμβαίνει με την μόδα και την εποχικότητα στην ένδυση και υπόδηση.

Υπενθυμίζει ότι σε κάθε περίπτωση εφαρμόζεται ο νόμος περί προσφορών, οι οποίες μπορούν να διαρκούν έως 10 ημέρες για το 50% των ειδών/κωδικών που διαθέτει το κατάστημα που τις διενεργεί.

“Σε κάθε περίπτωση, εφόσον δεν τίθεται κανένα θέμα διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας και βεβαίως δεν προσθέτει Κυριακές, οφείλουμε να περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα συνολικά. Εάν, πράγματι, βγουν έστω και κάποιοι ωφελημένοι από την «Black Friday» θα το εξετάσουμε στη βάση, «από όλους, για όλους».

Δεν νομίζω ότι επιτρέπεται σε ανθρώπους της αγοράς, να αντιδρούν στο γεγονός να πουλάνε τα καταστήματα φθηνότερα, εάν πράγματι μπορούν να το κάνουν.”, καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα