Χαρδούβελης: Αρχές Ιανουαρίου η τρόικα στην Αθήνα

Χαρδούβελης: Αρχές Ιανουαρίου η τρόικα στην Αθήνα
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση λειτουργεί, παρά την πιθανότητα για πρόωρες εκλογές στέλνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σύσκεψη στο Μαξίμου με τους υπουργούς Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης

Διαδοχικές συναντήσεις είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τις ηγεσίες των  υπουργείων Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης.

Οι εν λόγω συναντήσεις έχουν συντονιστικό χαρακτήρα και στόχος είναι να καταδειχθεί ότι παρά τις πολιτικές αναταράξεις και το ενδεχόμενο ραγδαίων εξελίξεων, το κυβερνητικό έργο συνεχίζεται κανονικά.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν όλα τα ανοιχτά ζητήματα της αξιολόγησης. Ο υπουργός Οικονομικών μετά τη σύσκεψη τόνισε ότι η τρόικα θα επιστρέψει στις αρχές Ιανουαρίου στην Αθήνα και “ότι η αξιολόγηση θα κλείσει πριν το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου”.

“Το έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται κανονικά. Συζητήσαμε την πορεία των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Έχω δώσει τους βασικούς άξονες του νέου συστήματος αξιολόγησης στο Δημόσιο. Η ΑΔΕΔΥ δεν ανταποκρίθηκε. Το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και κάποιες παρεμβάσεις στην εσωτερική αγορά εργασίας στο Δημόσιο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη συμμετείχε και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ και η παρουσία του, δείχνει ότι έγινε συζήτηση  για τα ταμειακά διαθέσιμα, για τα επόμενα ομόλογα και για το πόσο μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα