Χαρδούβελης: Προετοιμαζόμαστε, για να αντέξουμε τυχόν κλυδωνισμούς

Χαρδούβελης: Προετοιμαζόμαστε, για να αντέξουμε τυχόν κλυδωνισμούς
Day 5 - Discussion at the plenum of the Greek Parliament of the 2015 draft State Budget and voting, in Athens, on Dec. 7, 2014 / 5 - . , 7 , 2014 Sooc

Τι δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε κυριακάτικη εφημερίδα, λίγες ώρες πριν την τρίτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

“Προετοιμαζόμαστε για να αντέξουμε τυχόν κλυδωνισμούς. Περάσαμε ήδη νομοθετήματα που παρέχουν ασφάλεια στις καταθέσεις, είμαστε σε διαρκή επαφή με τους εταίρους μας, ενώ όλη η κυβέρνηση θα βρίσκεται επί ποδός και σε επαγρύπνιση”, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στο Βήμα της Κυριακής.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, ο υπουργός εκφράζει ανησυχία, υπογραμμίζοντας πως τώρα καλείται να διασφαλίσει την σταθερότητα της οικονομίας, “μέσα στο περιπετειώδες πολιτικό περιβάλλον”.

“Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς. Μάλιστα, εμείς ως υπουργείο φροντίσαμε την τελευταία εβδομάδα και νομοθετήσαμε τη δυνατότητα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να δανείζει χρήματα στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων σε περίπτωση που χρειαστεί ένα απόθεμα μεγαλύτερο από αυτό που διαθετει για να στηρίζει τους καταθέτες”, λέει χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο εκλογής νέας κυβέρνησης με αντιμνημονιακό χαρακτήρα, λέει:

“Το κλειδί για την αποφυγή κλυδωνισμών και τη μετέπειτα οικονομική μας πορεία το 2015 το κρατάει η ΕΚΤ. Το κλειδί αυτό εύκολα και απότομα μπορεί να κλείσει τη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες και έτσι να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία σε χρόνο dt”.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα