Χαρίτσης: “Ασφαλής έξοδος” σημαίνει ανάπτυξη

Χαρίτσης: “Ασφαλής έξοδος” σημαίνει ανάπτυξη
O υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης sooc

Για επιβεβαίωση των ελληνικών επιτυχιών από τα πιο "πιο επίσημα χείλη" έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αναφερόμενος στην ομιλία Γιούνκερ

“Θέλουμε ασφαλή έξοδο και θα το πετύχουμε με την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, το ταμείο συμμετοχών που ανακοινώσαμε και με προσέλκυση επενδύσεων” είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Απαντώντας στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΕΒ, είπε ότι από ρητορεία έχουμε χορτάσει και ότι το θέμα είναι να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που έχουμε, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις γιατί το ρίσκο έχει μειωθεί, δεν υπάρχει αβεβαιότητα και η σκέψη να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έκανε λόγο για επιβεβαίωση “από τα πιο επίσημα χείλη” των επιτυχιών της Ελλάδας, “της διπλής πανευρωπαϊκής πρωτιάς στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Σχεδίου Γιούνκερ”.

Ο κ. Χαρίτσης, επισήμανε ότι “συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας” μέσα από το σχέδιο ανάπτυξης που παρουσιάζει σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup και αφορά το παραγωγικό μοντέλο, τον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση την ενίσχυση της βιομηχανίας και πολλά άλλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα