Χαρίτσης: Ευοίωνες -για πρώτη φορά- οι προοπτικές της οικονομίας

Συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017 στην Βουλή,  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
Συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017 στην Βουλή, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Ο αν. υπουργός Οικονομίας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν μιλά για success story αλλά προκρίνει την απασχόληση και τους αδύναμους

Κατά της λογικής του success story αλλά υπέρ της αξιοποίησης των ευοίωνων προοπτικών της ελληνικής οικονομίας τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξανδρος Χαρίτσης, κατά την τοποθέτησή του στην κοινοβουλευτική συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017.

«Για πρώτη φορά στην κρίση οι μακροοικονομικές πρακτικές της ελληνικής οικονομίας φαντάζουν ευοίωνες» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης επισημαίνοντας ότι αυτό δεν το λέει μόνο η κυβέρνηση αλλά και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι διεθνείς οίκοι. Ξεκαθάρισε όμως, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να μείνει μακριά από τις λογικές περί success story των προκατόχων της. «Αναγνωρίζουμε ότι η καθημερινότητα αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη δυσκολία από τους περισσότερους πολίτες» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός και επισήμανε ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας πρέπει να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στην κοινωνία με πρώτη προτεραιότητα τη μείωση της ανεργίας.

Καλά κάνει η κοινωνία και μας κρίνει αυστηρά

«Γνωρίζουμε ότι η κοινωνία μας κρίνει με πολύ αυστηρά κριτήρια» τόνισε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: «και πολύ καλά κάνει». Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί κυρίως στα αιτήματα των στρωμάτων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.

ADVERTISING

SHARE: