Χρέος και επόμενη μέρα συζήτησαν Τσακαλώτος – Σολτς

Χρέος και επόμενη μέρα συζήτησαν Τσακαλώτος – Σολτς
Ο Νέος υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Συνασπισμού της Γερμανίας, Όλφ Σολτς AP

Σε μια συνάντηση που ξεπέρασε την μία ώρα συζητήθηκε ο έλληνας και ο γερμανός υπουργός οικονομικών συζήτησαν για το χρέος και η επόμενη μέρα του τρίτου ελληνικού προγράμματος

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών κ. Όλαφ Σόλτς μετέφερε σήμερα την θέση της νέα Γερμανικής Κυβέρνησης για το ελληνικό θέμα . Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία είναι διατεθειμένη να συζητήσει για την ελάφρυνση του χρέους υπό την προϋπόθεση ότι και η Ελλάδα θα συνεχίσει την μεταρρυθμιστική πορεία που έχει ξεκινήσει μέσα από τρίτο πρόγραμμα σταθεροποίησης. 

Από την πλευρά του ο έλληνας υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος διαβεβαίωσε τον Γερμανό ομόλογό του ότι η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στα λάθη που γίνονταν ως το 2008 και ότι θέλει να σταθεροποιήσει τις τράπεζες και να δημιουργήσει ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα που θα καταστήσει βιώσιμη την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Μετά την συνάντηση κύκλοι του υπουργείου οικονομικών μιλούσαν για συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα και ανταλλάχτηκαν απόψεις επί όλων των ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος και ευρωπαϊκής πολιτικής σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

Σε tweet του το Ομοσπονδιακό υπουργείο οικονομικών της Γερμανίας αναφερόμενο στην συνάντηση μιλούσε για επαφή των δύο υπουργών με στόχο μια νέα ισχυρή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες,

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα