Δεν αλλάζει τελικά η διοίκηση στην Παγκρήτια Τράπεζα

Δεν αλλάζει τελικά η διοίκηση στην Παγκρήτια Τράπεζα

Απέσυραν την υποψηφιότητά τους τα τρία μέλη που πρότεινε ο Στρατηγικός Επενδυτής. Συνεχίζεται κανονικά η στρατηγική συνεργασία με το Lyktos Group

Παραμένει ως έχει η διοίκηση στην Παγκρήτια Τράπεζα. Τα τρία υποψήφια μέλη του ΔΣ που είχε προτείνει ο Στρατηγικός Επενδυτής, απέσυραν την υποψηφιότητά τους.

Υπενθυμίζεται ότι στρατηγική συμμετοχή με την Παγκρήτια έχει υπογράψει η Lyktos Group, που είναι εταιρία συμφερόντων του γνωστού τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα, πρώην προέδρου του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Η στρατηγική συνεργασία συνεχίζεται κανονικά, σταθερά προσανατολισμένη στους στόχους της για ισχυρή κεφαλαιακά Τράπεζα και με πλάνο μείωσης των κόκκινων δανείων.

Συγκεκριμένα, μόλις προ ολίγου, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Ανακοίνωσε επισήμως ότι τα τρία υποψήφια μέλη Δ.Σ., που είχε προτείνει ο Στρατηγικός Επενδυτής, απέσυραν την υποψηφιότητά τους.

όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωση:

«Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα ενημέρωσε σχετικώς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή του Στρατηγικού Επενδυτή στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας εγκρίθηκε το Μάιο του 2017. Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, τον Ιούνιο του 2017, ο Στρατηγικός Επενδυτής από κοινού με την Παγκρήτια Τράπεζα υπέβαλαν στην Τράπεζα της Ελλάδος τις προτάσεις τους για τα υποψήφια μέλη του Δ.Σ.

Ενόψει της διάρκειας των τυπικών διαδικασιών διορισμού, τα τρία προτεινόμενα μέλη απέσυραν την υποψηφιότητά τους, αναγνωρίζοντας έμπρακτα ότι προέχει η ανάγκη αποφυγής οποιασδήποτε διοικητικής εκκρεμότητας στην Τράπεζα.

Η Τράπεζα συνεχίζει με την υφιστάμενη Διοίκηση, παραμένει κεφαλαιακά ισχυρή με τη συμμετοχή του Στρατηγικού Επενδυτή, σε σταθερή πορεία εκσυγχρονισμού και αυστηρά προσηλωμένη στους στόχους της, έχοντας ήδη μηδενίσει την έκτακτη παροχή ρευστότητας μέσω ELA, ενώ ακολουθεί πρόγραμμα για τη μείωση των NPL’s”.

ADVERTISING

SHARE: