Δεν φεύγει από την Ελλάδα η Eldorado Gold

SONY DSC
SONY DSC SONY DSC

H εταιρεία με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι ξεκινά εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση σημειώνοντας ωστόσο ότι διατηρεί το δικαίωμα να θέσει τα έργα σε κατάσταση συντήρησης

Ρεπορτάζ: Mάνος Φραγκιουδάκης

Την απόφασή της να ξεκινήσει εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση, παίρνοντας πίσω το τελεσίγραφο για πάγωμα των επενδύσεων της στη χώρα μας ανακοίνωσε η Eldorado Gold.

Όπως αναφέρει η εταιρεία "τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που αποτελούνται από τα υποέργα των Σκουριών, της Ολυμπιάδας και το μεταλλείο στο Στρατώνι, έχουν αδειοδοτηθεί το 2011 από το Ελληνικό Κράτος βάσει μίας ενιαίας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)."

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ΥΠΕΝ. Πέραν αυτού, την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΕΝ εξέδωσε μια σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό. Σαν αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης" δηλώνει ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Eldorado, George Burns, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η εταιρεία διατηρείτο δικαίωμα να παγώσει τα έργα.

"Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τα έργα μας σε κατάσταση συντήρησης και να λάβουμε άμεσα νομικά μέτρα για να προστατέψουμε την Εταιρεία και τα δικαιώματά μας στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο διάλογος με το ΥΠΕΝ αποδειχθεί ανεπιτυχής. Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαδικασία της διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την Ελληνική Κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών."

Hellas Gold workers protest outside of the Ministry of Reconstruction of Production, Environment and Energy in Athens, on Sept.21, 2017 /     Hellas Gold    ,  ,  21 , 2017
Hellas Gold workers protest outside of the Ministry of Reconstruction of Production, Environment and Energy in Athens, on Sept.21, 2017 / Hellas Gold , , 21 , 2017 NICK PALEOLOGOS / SOOC

"Η Eldorado ανακοίνωσε ότι παίρνει πίσω την απόφασή της για αναστολή των εργασιών. Αυτή τη φορά κερδίσαμε. Θα ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Μπερνς με την ελληνική κυβέρνηση, παρ'όλα αυτά οι εργαζόμενοι θα είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση για να συνεχιστει αυτό το έργο που είναι για καλό όλων των Ελλήνων." δήλωσε έξω από τα γραφεία της El Dorado ο Γιώργος Χατζής, μέλος της διοίκησης Σωματείου μεταλλωρύχων Αγίας Βαρβάρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, κ.Δημήτρης Δημητριάδης είπε: "Πήραμε τις άδειες για την Ολυμπιάδα, πιστεύουμε θα πάρουμε και την άδεια για τις Σκουριές. Μένουμε πιστοί στο επενδυτικό πρόγραμμα που έχουμε. Θέλουμε να φτιάξουμε και το εργοστάσιο στον Μαντεμ Λάκο για να ολοκληρωθεί και να δώσει ζωή το έργο σε όλη την περιοχή".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι μεταλλωρύχοι βλέπουν 'διάθεση να βρεθεί λύση'

Μεταλλωρύχοι της Eldorado: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Περιβάλλοντος

Φάμελλος για Ελληνικός Χρυσός: Επιχειρηματικότητα δεν γίνεται με δελτία τύπου, ούτε με εξώδικα σε υπουργούς

ADVERTISING

SHARE: