Δεν περιμένουν οι Ρώσοι. Ξεκινά η κατασκευή του Turkish Stream

Δεν περιμένουν οι Ρώσοι. Ξεκινά η κατασκευή του Turkish Stream

Ο επικεφαλής της Gazprom ανακοίνωσε πως ξεκινά η κατασκευή του αγωγού αερίου Turkish Stream. Έτοιμος να στηρίξει σχέδιο χρηματοδότησης δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Την απόφαση της Gazprom να ξεκινήσει την κατασκευή του αγωγού αερίου Turkish Stream, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας παραγωγής αερίου λέγοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία για την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματός του.

«Από σήμερα, η Gazprom προχώρησε στη φάση της κατασκευής του θαλάσσιου τμήματος του αγωγού Turkish Stream», δήλωσε ο Αλεξέι Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της Gazprom σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.

Η Gazprom ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής του αγωγού Turkish Stream, μετά την αποχώρησή της από το έργο του αγωγού South Stream τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τη Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βλαντιμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης για συμμετοχή -με εταιρεία του δημοσίου- στον φορέα κατασκευής του ελληνικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την πρόθεση του να στηρίξει ένα σχέδιο χρηματοδότησης προς την Ελληνική εταιρεία κατασκευής του αγωγού, που μπορεί να αξιοποιηθεί σε ενεργειακές και αναπτυξιακές επενδύσεις και να εξοφληθεί ενδεχομένως από τα κέρδη της εταιρείας από τη λειτουργία του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα