Δεν υπάρχει σχέδιο για ελεγχόμενη αναδιάρθρωση χρέους

Extraordinary Eurogroup in Brussels, with extensive discussions for an agreement on the Greek programme, in Brussels. on Feb. 16, 2015 /  Eurogroup        ,  16 , 2015
Extraordinary Eurogroup in Brussels, with extensive discussions for an agreement on the Greek programme, in Brussels. on Feb. 16, 2015 / Eurogroup , 16 , 2015 THE COUNCIL OF THE EUROPEAN UNIO

"Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην επίλυση της ελληνικής κρίσης" διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Ανησυχία στη Bundesbank, για ενδεχόμενο Grexit

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι "επικεντρώνει τις προσπάθειές του στη διευθέτηση" της ελληνικής κρίσης και πρόσθεσε ότι δεν επεξεργάζεται κάποιο σχέδιο για την περίπτωση αθέτησης πληρωμών.

"Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στη διευθέτηση της ελληνικης κρίσης μέσα στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, ο οποίος χαρακτήρισε "αβάσιμες" τις πληροφορίες του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με τις οποίες το Βερολίνο ετοιμάζει ένα σχέδιο για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κατάσταση αθέτησης πληρωμών.

Στο σημερινό τεύχος του, το περιοδικό υποστηρίζει, χωρίς να αναφέρει τις πηγές του, πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται "έναν μηχανισμό" που θα εξασφαλίζει την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους μιας χώρας που βρίσκεται σε κατάσταση αθέτησης πληρωμών, και θα εγγυάται ότι η χώρα αυτή θα παραμείνει εντός της ευρωζώνης.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιθυμεί να περιορίσει τις οικονομικές αρωγές "ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο οι χώρες των οποίων τα οικονομικά είναι υγιή να πιέζονται από μία χώρα που έχει ανάγκη χρημάτων", γράφει το Der Spiegel.

Κλαούντια Μπουχ: Δεν ξέρουμε τι θα γίνει σε πιθανό Grexit

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος των επιπτώσεων που θα είχε πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Rheinische Post η αντιπρόεδρος της Bundesbank.

"Ο άμεσος αντίκτυπος της μετάδοσης σε άλλες χώρες είναι μικρότερος επειδή είναι μικρότερες και οι άμεσες απαιτήσεις των ξένων τραπεζών έναντι της Ελλάδας", δήλωσε στην εφημερίδα η Κλαούντια Μπουχ.

"Αλλά κανένας δεν γνωρίζει ποιές ενδεχομένως να είναι οι έμμεσες επιπτώσεις".

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία

ADVERTISING

SHARE: